Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
08.10.-14.10.

Sergej Trifunović

Sergej Trifunović rođen je 2. septembra 1972. u Mostaru. Porodica Trifunović živela je u Kruševcu, ali njegova majka, veliki lokalpatriota, kao i svi Mostarci, vratila se u ovaj hercegovački grad samo da ga tamo rodi. Kasnije je Sergej svakog leta po dva meseca provodio kod babe i dede u ovom gradu.

- Odlasci tamo su značajno uticali na mene i Mostar me je jako oblikovao.
Otac Tomislav je glumac, a majka Slobodanka pravnica. Odrastao je sa mlađim bratom Branislavom, koji je takođe uplovio u glumačke vode. Uvek je, kaže, nešto glumatao, znao napamet pesme, čitao je s četiri godine jednako dobro i ćirilicu i latinicu.

Prvi put je na scenu stao u osmoj godini, kad su spremali "Vašar u Topoli" Dobrice Erića. Igrao je malog Žiku koji tera bika na sajam da ga proda.

- To je bila velika uloga s puno teksta, što je meni bilo super, jer sam dobio opravdane sate izostanka s nastave.

Sergej pripada generaciji koja je odrastala uz uloge Dragana Nikolića.
- Još u obdaništu sam se krvavo borio za ulogu Prleta kad smo se igrali "Otpisanih". Morao si da se boriš da budeš Prle. Silom sam se za to izborio.
Mnogo puta Sergej je priznao da je upisao srednju pedagošku školu samo zato što je niko nikad nije ponavljao. U razredu je bio sa 38 devojaka.
- Naravno da sam na polugodištu imao sedam jedinica, pa su me izbacili iz škole.

Sergeja su interesovali psihologija, arheologija i istorija umetnosti. Ipak, na kraju je upisao glumu, a klasić mu je bio i nedavno preminuli Nebojša Glogovac. Sergej i Nebojša su bili veliki prijatelji, a s tim u vezi Sergej je ispričao anegdotu u kojoj su upravo on i Nebojša imali glavne uloge:

- Pošto prve dve godine nismo smeli da se bavimo glumom nigde van Akademije, otišli smo klasno kolektivno u Pančevo da odgledamo predstavu amaterskog pozorišta Mušica u kome je Glogovac igrao glavnu ulogu. Bio je to neki zvanični oproštaj sa amaterizmom. Amaterizmom...??!

Ono što smo videli od Glogovca, nesvršenog studenta psihologije, bilo je nešto o čemu sam noćima razmišljao. Naš klasni kolega Boris Pingović se usred Nebojšinih beskrajnih bravura u jednom trenutku uhvatio obema rukama za glavu i prošaputao: "Bože, šta ja tražim na glumi...!" Ja, sin glumca, odrastao na daskama od svoje osme godine života, trostruki prvak Srbije u recitovanju, dobio sam večni kompleks i video kako neko diže lestvicu visoko, na 14. sprat dok sam ja u prizemlju. I nema lifta, a ne znam gde je stepenište!

Sergej se bavi muzikom, svira i peva. Važi za velikog zavodnika i često ga mediji dovode u vezu sa poznatim lepoticama.

Sonja Đurić 
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online