Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
01.10.-07.10.

Nemanja Matić

Kad svrati u rodno selo, udaljeno od Obrenovca 15 kilometara, kaže da je "lepše od Pariza", a "londonski Big Ben nije ništa naspram njegove crkve Svetog oca Nikolaja". Ono na šta su svi meštani zahvalni Matiću je to što je uvek pristojan, ljubazan, a pre svega velikodušan.

- Svaki put kada dođe u Vrelo, on svrati u prodavnicu, uzme svesku sa dugovanjima, sve sabere i onda plati. Komšije koje dođu kasnije da izmire dugovanja, uvek ostanu zatečene njegovim potezom - izjavila je Ljiljana Popović, radnica lokalne radnje koja se nalazi samo nekoliko metara od Matićeve kuće.

- Nemanja je sjajan momak. Puno pomaže selu i nama svima. On deli i šakom i kapom, nikad ne pita koliko šta košta i uvek je spreman da izađe u susret kome treba. Čak je neko vreme plaćao kockarske dugove svojim vršnjacima. Eto koliko je on dobar - pridružuje se pohvalama Vladeta Radović, koji ističe kako poznaje Matića još kada je bio dete.

Meštani potvrđuju da je u selu samo jedan od njih, ničim se ne izdvaja, jer to ne želi.

- Vozi bicikl sa sinom, a leti kosi travu kod crkve. Ja sam ga čuvao kada je bio mali. Sjajan je - kaže Matićev prijatelj Laze Zlatomir.

Nemanja Matić je mnogo pomogao i Osnovnoj školi "Vrelo" u koju je nekada išao. Naš reprezentativac je renovirao kompletnu stolariju, kao i desno krilo zgrade, pa deca sada imaju učionicu više. Obnovio je i teren pored škole, tu su novi koševi, lopte, golovi... Kad god dođe u Vrelo, prvo ode u crkvu i pita da li im treba pomoć. Nemanja je izgradio i savremenu česmu u porti, koja u njegovu čast nosi lik Svetog Georgija, s obzirom na to da je Đurđevdan krsna slava Matića.

U Ubu, rodnom mestu Dragana Džajića i Dušana Savića, izgradio je sportski centar sa veštačkom podlogom, čije je korišćenje besplatno za fudbalske klubove, rekonstruisao stadion, finansira FK Jedinstvo. Pomaže kulturne manifestacije, sportske klubove i pojedince. Odrekao se honorara za reklamnu kampanju u korist ubskog Centra za socijalni rad.

U znak zahvalnosti, nova ulica u naselju Vašarište na Ubu koja vodi pored nove zgrade Opštinske uprave zvanično nosi ime Nemanje Matića.

Poslednjih dana u žižu javnosti dospeo je zbog još jednog gesta. Otac četvorogodišnjeg Dušana Todorovića, za čije lečenje je cela Srbija poslednjih dana skupljala novac, otkrio je da je reprezentativac Srbije anonimno uplatio 70.000 evra koliko je nedostajalo da bi dete hitno otputovalo na lečenje u Barselonu. Uz to, preko poznanika i kluba urgirao je da se dete primi pre nego što novac legne na račun, jer se sve odigralo u danima vikenda.

Trenutno je najskuplji srpski fudbaler, ali je poznat kao skromna osoba. Premda bi zbog statusa i mesečnih primanja mogao da se odmara na bilo kom mestu zemaljske kugle, trudi se da svaki slobodan trenutak provede u Srbiji, tačnije u Vrelu.

Suprugu Aleksandru upoznao je tokom odmora u rodnom mestu. Ona je te 2009. iz Uba. Godinu dana kasnije zaprosio ju je preko lokalnih novina. Venčali su se 2010. u Londonu. Iste godine dobili su sina Filipa, a tri godine kasnije ćerku Teu. Matići su insistirali da im se deca rode u Srbiji, iako su živeli u Londonu. Nemanja ne krije da mu je supruga najveća podrška u životu i da bi bez nje i dece uspeh bio beznačajan.

Tokom boravka u Portugalu Aleksandra je otkrila talenat za modu i sada se bavi modnim dizajnom. Svetskoj javnosti već je predstavila nekoliko kolekcija. Smatraju je najlepšom suprugom nekog sportiste u Velikoj Britaniji.

M. Topalović

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online