Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
10.09.-16.09.

Luka Milivojević

Posle godinu dana na "Čika Dači" preselio se u Rad. Na Banovom brdu je doživeo tešku povredu ukrštenih ligamenata. Ko zna šta bi se desilo da tadašnji direktor omladinske škole Predrag Rogan i trener Rada Marko Nikolić nisu imali fudbalski nerv. Posle oporavka zaigrao je u prvom timu. Počeo je vrtoglavi uspon i prelazak u Crvenu zvezdu zbog čega je napravio žurku koja se godinama prepričava. Anderlehtu je postalo jasno da Srbija ima igrača za veliku scenu.

Olimpijakos je brzo reagovao. Plodan period začinjen je kapitenskom trakom. Bio je (i ostao) ljubimac navijača. Kristal Palas je bio brži od Monaka i "keširao" je skoro 16 miliona evra, uz oko dva miliona evra godišnje plate. Postao je najskuplji igrač u istoriji grčkog fudbala! Iskusni Hodžson dao mu je kapitensku traku. Pre njega na Ostrvu nosili su je samo Vidić u Junajtedu, Ivanović u Čelziju i Kolarov u Mančester Sitiju.

- Ponosan sam što sam kapiten. To je zasluga saigrača koji su mi pomogli da se brzo adaptiram na zemlju, klub i kulturu - izjavio je Luka.
Oduševio je sve kad je prepustio izvođenje penala Bentekeu koji je imao velikih problema sa efikasnošću.

- Za mene, tim je najvažniji. Da svi igrači budu zadovoljni i drago mi je što sam mu pružio priliku da postigne gol - rekao je Milivojević za "London njuz onlajn".

Misija u Engleskoj nije samo sportska. Engleze je upoznao sa istorijskim detaljima koji su u vezi sa Srbijom.

- Ljudi su u mojoj zemlji čekali u redovima da kupe hleb i dva litra ulja. To vas nauči kako da poštujete mnoge stvari i brzo naučite kako da preživljavate - rekao je za "Tajms" i upoznao je Engleze sa masakrom u rodnom gradu tokom Drugog svetskog rata.
Ne krije da mu je otac oduvek bio najveći uzor. Učio ga je da nikad ne laže, krade i da treba da bude dobar čovek.

- Od detinjstva je gradio moju ličnost. Nikad me nije tapšao po ramenima i govorio da je sve savršeno. Sam sam donosio odluke, ali sam savete dobijao od oca.

Otac ga je držao na ramenima kada je u trećoj godini prvi put gledao Zvezdu. Dočekao je da postigne gol na derbiju, što je san svakog igrača. Najveći plan nije vezan za profesionalni fudbal. U opticaju je stari teren Jadrana u Kragujevcu pošto je Lukina životna želja da oformi školu fudbala i na taj način pomogne najmlađima.

Od maja 2015. godine u braku je sa Milicom. Imaju ćerku Ivu i sina Mihajla. Kaže da mu je supruga najveća podrška, ali da mu mir i zadovoljstvo pričinjavaju deca. Smatra da je roditeljstvo važan i odgovoran zadatak. Rivalstvo nije sprečilo Milivojevića i Mitrovića, koji igra u Fulamu, da postanu odlični prijatelji. Porodično su letovali na Halkidikiju, a prisan je i sa sugrađaninom Filipom Kostićem. Kao što se "osvrnuo" na događanja u Rusiji tako Luka Milivojević ima savet za sve fudbalere:

- U fudbalu mnogi prvo razmišljaju o novcu, dobrim automobilima... Razmišljaju o trošenju pre nego što zarade pare. To je pogrešna odluka, momci bi morali da idu korak po korak, kao što sam ja radio.

M. Topalović

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online