Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
27.08.-02.09.2018.

Vladan Milojević

Iznenada, u kratkom periodu, jedan čovek, trener Vladan Milojević (48), potpuno je promenio razmišljanje navijača Crvene zvezde. Pređen je put od nelagodnosti kad god je bio žreb, prizivanja sreće do toga da se ponovo svaki protivnik dočekuje sa poštovanjem, ali i sa usađenim stavom da može da bude eliminisan. Tako su ove sezone padali letonski Spartaks, litvanska Suduva, Spartak iz Trnave i, na kraju, Salcburg, pred hiljadama navijača iz Srbije iz dijaspore u ovom austrijskom gradu. Iz tog razloga, sada se na "Marakani" pripremaju za duele sa Napolijem, Pari Sen Žermenom i Liverpulom u grupnoj fazi Lige šampiona, prvoj posle više od dve i po decenije.

A, tu gotovo nadrealnu situaciju, kad se posmatra sa stanovišta događaja iz leta 2017. kad je neočekivano ispuštena titula šampiona Srbije i došlo do turbulencija, kreirao je, naravno, ne sam, što i on uvek stiče, čovek koga su prozvali Klark Kent, kako zbog fizičke pojave, tako i zbog činjenice da mu pripisuju "natprirodne moći".

- Rezultati sve govore. On je Supermen, pravi vođa naše ekipe - rekao je aktuelni kapiten Vujadin Savić još prošle jeseni, kad su crveno-beli igrali grupnu fazu Lige Evrope.

Za njega kažu da je veoma emotivan i energičan, kao i da se najviše ljuti kad se na utakmici ne ispunjava dogovoreno sa treninga. A sam Milojević je još na promociji pre više od godinu dana poručio da ne obećava ništa osim rada, naglašavajući da "nije mogao da odbije poziv Crvene zvezde i da želi da ostavi trag". Potom je zasukao rukave - i rezultati su, možda, prevazišli čak i njegova očekivanja.

- Prvi moji igrački koraci bili su u omladinskoj školi Crvene zvezde, potom i trenerski. Veoma sam ponosan na titulu sa omladincima, dosta članova te ekipe su danas ozbiljni igrači... U ovom trenutku, sasvim sam svestan situacije, gde sam došao, ali verujem u rad, disciplinu. Ja sam od ljudi i trenera od kojih nećete čuti velika obećanja. Analiziraćemo šta je bilo, izvući ćemo pouke da se ne bi ponavljale greške i nećemo se više vraćati na to, gledaćemo napred. Biće dosta rada, a posle ćemo videti, nadam se da će sve to biti OK - rekao je, između ostalog, Milojević na promociji prošlog leta.
Do šanse na "Marakani" došao je posle godina u Javoru, Čukaričkom, sa kojim je osvojio i Kup Srbije, kiparskoj Omoniji i grčkom Panioniosu.

Prethodno, pored Crvene zvezde, igrao je za Bečej, Radnički iz Novog Beograda, kao i za više grčkih klubova, među kojima je i Panatinaikos. Nema sumnje da ovih meseci proživljava najlepši period u karijeri, a sve je krunisano plasmanom u Ligu šampiona.

A koliki je to uspeh govori i činjenica da će Crvena zvezda, od kad je on na mestu šefa stručnog štaba, upisati najmanje 30 utakmica na evropskoj sceni, koliko ih je bilo ukupno od sezona 2009/10. do 2016/17. Zbog toga je jasno i da će ostati upamćen, a to je nešto što je i sam poželeo na ranije pominjanoj promociji.

- U svakom klubu je lepo pričati kad se dođe. Ja bih voleo onog trenutka kad ne budem više bio u Crvenoj zvezdi, da se tada priča o meni - naglasio je tada Milojević. I pričaće se.

Predrag Bajić

Foto: MC Press

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online