Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
30.11.2015.

Dejan Radonjić (45)

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić (45) i te kako je zaslužan za pobedu svog tima nad aktuelnim šampionom Evrope Real Madridom. Ne samo zbog stručnosti, već i zbog pokazanog autoriteta kada je Stefana Jovića zbog neprimerenog ponašanja oterao u svlačionicu. Trijumfom nad španskim timom crveno-beli su ostali u trci za top 16.

Miloš Vučević (41)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (41), poznat po "pompeznim" otvaranjima svega i svačega, nastavio je tradiciju i napravio svečanost predstavljanja - jedne klupe i tri stabla, koje je nazvao Zelena oaza. U prethodnom periodu je na listu "uspeha" dodao jednu točilicu za gas na pumpi, stanicu za iznajmljivanje bicikala, ali i pešački prelaz i semafor.

28.11.2015.

Zoran Marković (39)

Zoran Marković (39), balet-majstor, pedagog i koreograf, šesti je laureat nagrade "Vip poziva", koja se dodeljuje za istaknutu karijeru srpskih umetnika u inostranstvu. Marković je angažovan u kompaniji Tanc Lucern iz Švajcarske, koja ima mladu baletsku trupu sa kojom će se domaćoj publici i predstaviti 10. aprila naredne godine na sceni Opere Madlenijanum u Beogradu.

Aleksandar Vučić (45)

Pre sastanaka sa kineskim državnim vrhom, šef srpske vlade Aleksandar Vučić (45) sastao se sa srpskim stipendistima kineske mobilne kompanije koji su u Pekingu na praksi i tom prilikom i njima se požalio da ima najgori telefon na svetu. Premijer se nedavno u Moskvi požalio da uopšte nema smartfon posle čega je na poklon od ruskog premijera Dmitrija Medvedeva dobio ruski telefon.

27.11.2015.

Petar Matijević (62)

Srpski tajkun Petar Matijević (62) jedan je od najvećih veleposednika u Srbiji. Procenjuje se da ima oko 20.000 hektara plodnih oranica u Vojvodini. Matijević ima i veliku industriju mesa, a svoju imperiju sada proširuje i na susednu Hrvatsku, gde je kupio oko 1.500 hektara zemljišta. Reč je o dve zadruge u blizini Vukovara. Ovaj biznismen je prvi Srbin kome je uspelo da sklopi neki posao sa Hrvatima.

Miroslav Stojčić (48)

Bivši direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić (48) prkosi odluci Vlade Srbije o podeli imovine između četiri nova preduzeća, koja su nastala iz ovog javnog preduzeća. Iako više nije na čelu Železnica, Stojčić je zadržao sve privilegije: dva automobila, šefa kabineta, dve sekretarice, kao i bonus platu od 20 odsto za "uspešno poslovanje firme", a reč je o dodatnih 170.000 dinara (oko 1.400 evra).

 

 

 

26.11.2015.

Borislav Pelević (59)

Predsednik Kik-boks saveza Srbije i Evropske federacije Borislav Pelević (59) izabran je za prvog čoveka Svetske kik-boks federacije. Za Pelevića je na konferenciji u Dablinu od 115 zemalja glasalo 113, a samo su Hrvatska i Južna Afrika bile uzdržane. Pelević je doktor nauka i samostalni poslanik u srpskom parlamentu. Tokom rata devedesetih bio je dobrovoljac i jedan od komandanata Arkanove Srpske dobrovoljačke garde.

Vuk Drašković (68)

Partija Vuka Draškovića (68) sladi se kolačem vlasti, ali i pored toga on je jedan od najvećih kritičara poteza koje vuče premijer Vučić sa svojim timom. Ipak, srpsku javnost čini se najviše iritiraju njegovi stavovi da Srbija treba da okrene leđa Rusiji i privije se uz skute NATO i Evropske unije. Lider SPO-a misli da samo tako naša zemlja može da prosperira i napreduje. Možda s pravom, njegovi protivnici kažu: Pa Vuče, idi u opoziciju!

25.11.2015.

Majkl Kirbi (76)

Srpski ministri i partijski funkcioneri procenili su izgleda da im je američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi (76) najbolja garancija za uspešnu karijeru, pa se utrkuju ko će da bude s njim u boljim odnosima. Tom logikom se izgleda rukovodi i ministarka za saobraćaj i infrastrukturu Zorana Mihajlović, koja je za slavu ugostila američkog diplomatu, a ne svoje partijske kolege.
 

Kori Udovički (53)

Potpredsednica Vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički (53) najavila je da će u budžetu za 2016. godinu verovatno biti smanjena sredstva za lokalne samouprave. Ona je istakla da novca nema, međutim, Vlada Srbije ekspresno je odbacila predlog ministarke ističući kako ne bi dobro bilo da se opštinama smanje sredstva, koja su i onako više nego skromna.

24.11.2015.

Ilija Šetka (39)

Ilija Šetka (39), generalni direktor Imleka, ne haje za politiku i iskoristio je svetske okolnosti da investira i uloži u izvoz sira u Rusiju.
- Uložili smo milion evra u subotičku mlekaru i za 3.000 tona povećaćemo proizvodnju fete namenjene ruskom tržištu. U proizvodnju mleka uložili smo ukupno 10 miliona evra. Nastavili smo saradnju sa seljacima kojima smo kupovali opremu kako bi bili efikasniji. Sledeće godine najviše ćemo da uložimo u nišku mlekaru - kaže Šetka.

Nebojša Stefanović (39)

Ministar policije Nebojša Stefanović (39) optužio je člana Saveta za borbu protiv korupcije da je kriva što još nisu nađeni makar ljudi koji su je napali pred kućom, ako ne i naručilac.
- Nažalost, ona nije htela da sarađuje s policijom. Pri tom, veoma je interesantno da u danu u kom je napadnuta, gospođa Milenović nije propustila da pomene premijera Aleksandra Vučića, naravno u negativnom kontekstu - rekao je ministar policije.

23.11.2015.

Raša Popov (82)

Raša Popov, srpski književnik, televizijski novinar, zvezda dečje emisije "Fazoni i fore" i nenadmašni pripovedač, ovogodišnji je dobitnik nagrade za životno delo "Dositej Obradović". Pedagoški učinak stvaralačkog i medijskog dela i delovanja Raše Popova je na Dositejevom tragu duhovnog oplemenjivanja mladih naraštaja, kako u matici tako i u dijaspori, saopštio je žiri.

Dragan J. Vučićević (42)

Dragan J. Vučićević, glavni urednik "Informera", iskoristio je televiziju da javnost upozna sa svojim strahom za bezbednost Vučića. Rečnikom kakav skoro nismo čuli on je prozvao mnoge ličnosti i optužio ih da rade premijeru o glavi, a Vučiću poručio da će biti "budala ako ode u Kinu".
- Moja je dužnost da mu to kažem! Voleo bih da ispadne da sam lud - kazao je Vučićević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online