Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
04.11.2015.

Veroljub Dugalić (60)

Profesor Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu Veroljub Dugalić (60) 10 godina unazad studentima tog fakulteta poklanja 300 primeraka svoje knjige "Osnove berzanskog poslovanja", a oni koji taj predmet kod njega polože ocenom 10 dobijaju i honorar od prodaje knjige. Nisam u prilici da rešim njihove probleme, a ovo je način da malo pomognem, rekao je Dugalić, koji je i generalni sekretar Udruženja banaka.
 

Aleksandar Obradović (41)

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" saopštio je da je Elektroprivreda Srbije, na čijem je čelu Aleksandar Obradović (41), imala gubitak od 114 miliona evra u 2014. godini. Poslovodstvo EPS-a saopštilo je, međutim, da je ovo javno preduzeće zapravo ostvarilo dobit od 176 miliona evra, ali da su gubici od nenaplaćene struje iznosili 300 miliona evra. Gubici bi bili manji da na hiljade direktora EPS-a nema ogromne plate.
 

03.11.2015.

Katarina Jocković (36)

Slikarka Katarina Jocković (36), koja boluje od cerebralne paralize, prvi put nakon pune četiri godine izašla je iz stana i provozala se invalidskim kolicima po beogradskim ulicama. Njena životna priča nedavno je uzburkala srpsku javnost kada je Republički fond zdravstvenog osiguranja odbio da joj da elektromotorna kolica, ali na sreću u pomoć joj je priskočila organizacija Prijatelji u nevolji.

Aleksandar Senić (38)

Poslanici Skupštine Srbije razmeću se sa državnim parama, izmišljaju troškove i službena putovanja, pravdaju to nekakvim računima, a onda pare strpaju u džep. Jedan od takvih je i narodni predstavnik Aleksandar Senić (38), funkcioner Tadićevog SDS-a. On je za dolazak na sednice iz Smederevske Palanke, udalje od prestonice oko 80 kilometara, uzeo oko 5.000 evra iako ima stan u Beogradu.

02.11.2015.

Zlatibor Lončar (44)

Čuvena kubanska vakcina protiv raka pluća konačno je stigla u Srbiju, a potvrdom pošiljke od 1.680 doza cepiva ministar zdravlja Zlatibor Lončar dao je nadu obolelima od tumora pluća u poodmakloj fazi bolesti. Kako je najavio ministar, za dve nedelje očekuje se dolazak stručnjaka sa Kube koji će u Srbiji boraviti mesec dana i pratiti izbor pacijenata i primenu terapije.

Branislav Mićunović (60)

Branislav Mićunović ambasador Crne Gore u Srbiji, rizikovao je diplomatski integritet ne bi li francuskog državljanina Mišela Žan Luisa spasao hapšenja na beogradskom aerodromu. Francuz je u nastupu egzibicionizma u jednom momentu pred slavonskim vladikom Jovanom spuštenih gaća mahao polnim organom. Ambasador, koji je zajedno sa Francuzom putovao u Podgoricu, tražio je od srpske policije da ga puste, ali bezuspešno.

31.10.2015.

Dušan Petričić (69)

Karikaturista i ilustrator Dušan Petričić (69) je ovogodišnji dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost i etiku "Dušan Bogavac". Primajući ovo priznanje, on je rekao da njegove karikature imaju "autoterapijsko i terapijsko dejstvo" i da su nastale u zapitanosti "kako smo se našli u situaciji u kojoj se nalazimo u ovom društvu". Petričić je dodao da živimo u društvu laži i s medijima u kojima je malo istine i hrabrosti.

Čedomir Jovanović (44

Čedomir Jovanović (44) propao je u politici, ne svetaju mu ruže ni u biznisu, ali u novačniku još ne oseća krizu. Ovih dana Čeda je odrešio kesu i supruzi kupio jedan od najprestižnijih modela automobila. Reč je o "mercedesu GLE 350d kupe", za koji je iskeširao oko 60.000 evra. Na društvenim mrežama ovo je izazvalo brojne komentare. Ljudi uglavnom pitaju: Odakle, Čedomire, kad ti firme idu pod stečaj?!

30.10.2015.

Tanja Bošković (62)

Na 14. pozorišnim svečanostima "Žanki u čast" održanim u Rabrovu, rodnom mestu velike srpske glumice, Umetnički savet je jednoglasno odlučio da nagradu za najbolje glumačko ostvarenje pripadne glumici Tanji Bošković (62). Ovo priznanje pripalo joj je za ulogu Daše u predstavi "Veliki talas", u režiji Nenada Gvozdenovića i izvođenju ansambla Zvezdara teatra iz Beograda.

Aleksandra Đurović (39)

Poslanici Skupštine Srbije ove godine na službena putovanja u inostranstvo spiskali su skoro 200.000 evra, a oko 7.000 za putovanja po Srbiji. Predsednica Skupštine Maja Gojković, što je i logično, potrošila je najviše, ali za njom ništa ne zaostaje ni Aleksandra Đurović (39), predsednica Odbora za spoljne poslove, koja je samo za dnevnice u džep stavila skoro 4.000 evra.

29.10.2015.

Dušan Kovačević (67)

Dušan Kovačević (67), proslavljeni dramski pisac nije zaboravljen u rodnom Šapcu. Ovaj grad u njegovu čast organizuje kulturnu manifestaciju Večeri Dušana Kovačevića, koja će se održati od 5. do 13. novembra. Ponosni smo što se dela Dušana Kovačevića vraćaju u njegov rodni grad, izjavio je tim povodom Zoran Karajić, direktor Šabačkog pozorišta najavljujući ovaj praznik kulture.

Dragan Bujošević (61)

Draganu Bujoševiću (61), direktoru Javnog servisa Radio-televizije Srbije, nije dosta to što je država donela odluku o plaćanju takse za gledanje RTS-a, već je zatražio od Vlade da pomogne u prikupljanju novca građana ili preko računa za struju ili preko naplate poreza. Ministar kulture Ivan Tasovac žestoko je reagovao na ovaj zahtev ističući da je RTS obavezan da sam prikuplja taksu.

28.10.2015.

Miodrag Božović Grof (47)

Miodrag Božović Grof (47) nije dobro počeo kad je došao na čelo Crvene zvezde. U kvalifikacijama za Ligu Evrope na startu je doživeo debakl, a u domaćem prvenstvu remizirao je dve utakmice, a onda je Zvezda počela da igra kao preporođena. Nanizala je 13 uzastopnih pobeda, čvrsto zasela na čelo tabele, a trenutno je po rezultatima u domaćem prvenstvu najuspešnija ekipa na svetu.

Sulejman Ugljanin (61)

Dok je sedeo u ministarskoj fotelji Sulejmanu Ugljaninu (61) nisu padale na pamet ideje o nezavisnom Sandžaku. Srbija u kojoj je rođen nije mu smetala, a sada kada je ostao bez slatkog zalogaja vlasti ponovo odapinje otrovne strele. Ovih dana okupio je omladinu svoje Stranke demokratske akcije da je poduči kako treba da se bori i gradi državu Sandžak. Slične poruke je slao i sa nedavnog skupa u Briselu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online