Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
08.12.2015.

Aleksandar Vulin (43)

Ministar rada, zapošljavanja, za boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin obradovao je oko 22.000 vojnih penzionera i obećao im da će im isplatiti sva dugovanja od 2008. godine. Svaki penzioner u proseku će dobiti oko 2.500 evra, a isplata će početi u januaru 2016. godine. Vulin se pohvalio kako će ispuniti obećanje iako će njegovo Ministarstvo dobiti manje novca iz budžeta nego ove godine.

Siniša Mali (43)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali mogao bi da uknjiži još jedan veliki negativni poen ako se u delo gradskih vlasti sprovede odluka o ukidanju jedinog državnog bebi-servisa, koji postoji još od 1988. godine. Bez posla bi gašenjem ovog servisa ostalo 210 bebisiterki, a 210 mališana bi ostalo bez vrtića ili bi roditelji morali da ih upišu u neki od privatnih, koji su znatno skuplji od državnih.

07.12.2015.

Dušan Borković (31)

Dušan Borković (31) upisao se u istoriju srpskog i svetskog auto-sporta kao prvi vozač iz jugoistočne Evrope koji je osvojio titulu prvaka i na brdskim i na kružnim stazama. Novom šampionu Evrope na kružnim stazama u Parizu je uručen pehar Svetske automobilske federacije za pobedu u kupu turing automobila.

Dušan Vujović (64)

Iako građevince zakon oslobađa plaćanja akcize na gorivo koje se koristi u proizvodnji, Dušan Vujović (64), ministar finansija u Vladi Srbije, ukinuo im je tu mogućnost. Ministar je zavukao ruke i u džepove građana jer se izmenama Zakona o akcizama od 1. januara iduće godine povećava se namet na gorivo i na alkoholna pića.

05.12.2015.

Goran Crnojević (33)

Goran Crnojević (33), volonter i humanitarni radnik, dobitnik je ovogodišnje Novembarske povelje koju dodeljuje Skupština grada Novog Sada. Ova nagrada mu je uručena za nesebičan volonterski rad, gde je ostvario preko hiljadu radnih sati. Humanitarnim radom u okviru Nacionalnog udruženja roditelje dece obolele od raka (NURDOR) bavi se poslednjih nekoliko godina.

Miodraga Božovića (47)

Od očaja do sjaja, pa ponovo do očaja - to je trenerski put Miodraga Božovića (47). Sa Crvenom zvezdom počeo je katastrofalno i propisno se obrukao u kvalifikacijama za Ligu Evrope, da bi potom nanizao 16 uzastopnih pobeda u prvenstvu Srbije, a onda je na ispitu pao i u debaklu crveno-belih sa čačanskim Borcem. Nije podneo poraz sportski, pa je isključen zbog svađe sa sudijama.

04.12.2015.

Aleksandar Antić (46)

Ministarstvo energetike, na čijem je čelu Aleksandar Antić (46), završilo je Uredbu o energetski zaštićenim kupcima po kojoj će dosadašnju ograničenu mesečnu kvotu od 120 do 250 besplatnih kilovat-sati struje, umesto duplo, moći da prekorače do četiri puta. Novom uredbom po kojoj povlašćeni građani ostvaruju pravo na besplatnu struju broj zaštićenih korisnika biće povećan za više od 20.000.

Živorad Smiljanić (64)

Prvi čovek opštine Apatin i član SPS-a Živorad Smiljanić (64) održao je skandalozan govor na sednici Skupštine opštine Apatin i zatražio da umesto da im se prave azili lovci noću pomlate pse lutalice.
- Vodimo više računa o kerovima nego o ljudima, a ljudi umiru od gladi. Pričaju o azilima, a znate li koliko košta jedan azil - zapitao je Smiljanić i istakao da "džukelu" danas ne smeš ni da diraš.

03.12.2015.

Ivica Dačić (49)

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić (49) predsedavaće Ministarskom konferencijom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Beogradu. Prisustvovaće 57 delegacija zemalja članica i 11 država partnera, što ovaj skup čini najvećim diplomatskim i međunarodnim koji je održan u Beogradu posle dva samita nesvrstanih 1961. i 1989. godine

Zlatibor Lončar (44)

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar (44) je u tabloidnom ratu dva lista u Srbiji izašao u javnost s podatkom da je jedan od aktera "zloupotrebljen čovek sa zdravstvenim problemima". Iako je tvrdio da samo želi da štiti čoveka, ministar se našao na udaru kritike jer je javno govorio o zdravlju nekog čoveka, što nije etički.

02.12.2015.

Janko Tipsarević (31)

Janko Tipsarević (31), srpski teniser, pune dve godine muku muči s povredama i bolešću. Po svoj prilici mukama je došao kraj, a nekada osmi teniser sveta najavio je povratak na teren već početkom naredne godine. On će učestvovati na turniru u Čeneju 4. januara, gde je poslednji put i trijumfovao i s puno optimizma najavljuje juriš prema vrhu ATP liste. Janko je trenutno 406. teniser na svetu.

Srđan Verbić (45)

Prosvetnim radnicima u Srbiji konačno je stigla ponižavajuća jednokratna pomoć od 7.000 dinara (oko 60 evra), ali su obavešteni da Vlada nema u budžetu novca za svetosavske nagrade najboljim nastavnicima. Ministar prosvete Srđan Verbić (45) izjavio je da taj novac nije ni predviđen budžetom za 2016. godinu. Ministar je najvio i otpuštanje viška zaposlenih, a reč je o 5.000 ljudi.

01.12.2015.

Stiven Sigal (63)

Slavni američki glumac Stiven Sigal (63) posetio je u Beogradu Prihvatilište za decu na Voždovcu kao ambasador fondacije Umetnost, sloboda, snaga, a u srpsku prestonicu je stigao kao ovogodišnji laureat nagrade "Braća Karić" za dobročinstvo i humanitarni rad. Glumac je proveo malo vremena sa decom, popričao sa njima, fotografisao se i davao im autograme, što ih je sve oduševilo.

Dejan Đurđević (45)

Dejan Đurđević (45), predsednik Republičke izborne komisije, pre godinu dana podneo je neopozivu ostavku, ali još uvek drži dizgine i fotelju u ovom telu, a ono što je još skandaloznije prima platu iz džepa građana Srbije. On je ostavku podneo zbog više funkcija i sukoba interesa, ali očigledno to je bila njegova i još jedna farsa njegovih partijskih kolega iz Srpske napredne stranke.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online