Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
06.06.-12.06.

Siniša MALI

Uprkos svemu, Aleksandar Vučić je ostao pri stavu da Beograd nikada nije imao tako dobrog gradonačelnika, koji je uradio mnogo za ovaj grad, i istakao da je tokom svog rada Siniša Mali smanjio dug grada za 260 miliona evra.
Siniša Mali rodio se u Beogradu 25. avgusta 1972. godine. Tu je završio osnovnu školu i Petu beogradsku gimnaziju.

Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu je diplomirao 1995, gde je i magistrirao 1998. Dobitnik je nagrade za najboljeg studenta Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Kao odličan student, dobio je stipendiju za magistarske studije i na Vašingtonskom univerzitetu u Sent Luisu u Americi, koje je završio 1999. godine.

Zatim je na red došla doktorska disertacija koja je izazvala velike kontroverze. Doktorirao je na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Pojedini stručnjaci na veb sajtu Peščanik njegov rad su okarakterisali kao plagijat.

U februaru 2001. godine postavljen je za pomoćnika ministra za privatizaciju u sklopu Ministarstva za privredu i privatizaciju Vlade Republike Srbije.

Krajem 2001, nakon osnivanja Agencije za privatizaciju 17. jula, prelazi tu da radi, gde postaje direktor Centra za tendersko-aukcijsku privatizaciju, restrukturiranje i tržište kapitala. Na toj funkciji ostaje sve do kraja 2003.

Početkom 2004. godine osnovao je svoju kompaniju koja se bavi savetovanjem u oblasti kupovine i prodaje preduzeća. Neko vreme proveo je radeći u Njujorku i Pragu.

Odlukom Vlade Republike Srbije 2013. godine Siniša Mali je postavljen za predsednika Privremenog organa grada Beograda. Bio je savetnik prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije za ekonomska pitanja. Pored ostalog, nosilac je i licence portfolio menadžera, koju izdaje Komisija za hartije
od vrednosti Republike Srbije.

Taman kada se skandal sa doktoratom utišao, novi je zauzeo naslovne strane dnevnih listova u Srbiji. Prema pisanjima mnogih medija, Siniša Mali je tokom 2012. i 2013. godine kupio čak 24 luksuzna apartmana u bugarskom letovalištu Sveti Nikola za pet miliona evra. Navodno, kupio ih je kao direktor dve misteriozne of-šor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva, dok je u istom odmaralištu pazario jedan apartman u svoje ime.

On je tada izjavio da nije tačno da poseduje toliki broj apartmana, već samo jedan koji je pošteno kupio. Čak i premijer Vučić je tim povodom izjavio da informacije o 24 luksuzna apartmana nisu tačne.

Jedan je od retkih političara koji nema obezbeđenje koje ga svuda prati.

- Nemam telohranitelja, a ne želim ni vozača. Uvek dolazim svojim kolima. Koristim i taksi, a ako baš žurim negde onda uzmem vozača da me odveze i vrati me. Nikada nisam patio od toga - rekao je Siniša Mali.

Oženjen je suprugom Marijom. Ima troje dece, sinove Teodora i Viktora, i ćerku Lolu.

Poznat je kao sportista. Godinama se bavio fudbalom i plivanjem, a 2015. godine je učestvovao na polumaratonu. Osim sporta, gaji ljubav i prema umetnosti, a malo je poznato da ume da svira gitaru i obožava rok muziku.

                                                                                             A. Vučićević

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online