Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
07.12.-13.12.2015.

Ministar na kolenima

Ministar se izvinio, ali ostavku nije podneo. Premijer je Gašića sačuvao od više gafova i afera, ne samo helikopterske nesreće, već i kada je otkriveno da su vojne službe prisluškivale građane. Zažmurio je na zaključak Agencije za borbu protiv korupcije o sukobu interesa Gašića koji je kao gradonačelnik Kruševca iz budžeta potpisivao ugovore o poslovima finansiranim iz gradskog budžeta s firmama u vlasništvu njegovih članova porodice. Reakcije premijera nije bilo ni kada je Savet za borbu protiv korupcije obelodanio medijske prste porodice Gašić u regionalnim TV stanicama.

Ironijom sudbine, ovom naprednjaku koga su zbog njegovih TV stanica nazvali srpskim Berluskonijem, ministarske glave došli su upravo mediji kojima je gafovima davao dosta materijala.

Gašićevim pogrešno izgovorenim "telepromptovao", umesto "teleportovao" nacija se danima zabavljala. Kritikovan je što je novinarku TV Vranje pitao zašto se nije učlanila u SNS, a proteklog leta zgrozio porodice poginulih u vazduhoplovnoj nesreći i ministre poklonivši usred zgrade Vlade ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru za rođendan maketu helikoptera. Tvrdio je da je Vučić najugroženiji u državi.

Nedavno je najavio i formiranje vojnog štaba za bezbednost premijera, što je zaštitnik građana Saša Janković okarakterisao kao Gašićev mini državni udar.

Bratislav Gašić je rođen u Kruševcu 30. juna 1967. od oca Radoja i majke Mirjane. U rodnom gradu je stekao i diplomu tehničara za visokogradnju, a naknadno u 36. godini i diplomu Ekonomskog fakulteta u Nišu, koju su pod sumnju doveli politički protivnici i deo novinara. Kruševljani ga zovu Bata Santos jer se 90-ih bavio uvozom kafe, a kada je procurila priča da je radio kao karmičar, izričito je negirao.

- Sve je krenulo na netu s pojavom moje lažne pristupnice radikalima, čiji član nikada nisam bio, a u kojoj piše da sam keramičar. Posle su neki iz opozicije to pričali u Skupštini i vezivali za mojih 15 radnih dana u fabrici Trajal. Nisam bio keramičar, nego baštovan i imao zvanje građevinski tehničar - objašnjavao je Gašić.

Osim dva TV medija, u njegovom vlasništvu je više od dve decenije privatna firma Santos i dve benzinske pumpe. Vodio je ženski odbojkaški klub Kruševac Santos i bio je direktor fudbalske škole Napredak. U junu 2012. izabran je za gradonačelnika Kruševca, a tri meseca kasnije postaje potpredsednik SNS.

U Gašićevoj biografiji je navedeno da govori grčki i engleski. Ponosan je na titulu "viteza od čarapanije prvog reda", kojom su ga ovenčali kruševački partijski omladinci za "uloženi trud i šarm u napredovanju SNS", a neobičnim poklonom uvrstio se i u red retkih političara koji imaju zlatni dukat sa sopstvenim likom. U oktobru ove godine SPC je Gašića i njegovog brata Bobana kao ktitore Crkve Svetog Jovana Krstitelja okitila ordenjem kralja Milutina.

Sa Irenom je četvrt veka u braku. Imaju sinove Vladana, Milana i Nikolu. Gašićeva supruga je vlasnica ADD produkcije d. o.o, a najstariji sin slovi za vlasnika TV Zone iz Niša. U medijima se Vladan obreo kad se krajem leta verio sa dugogodišnjom devojkom i na Fejsbuk postavio njihove skupocene poklone, brilijantski prsten od 2.000 i satove od 18.000 evra.

- Deca su sama sebi od plata kupila poklone - pravdao se Gašić, tvrdeći da verenički prsten košta četiri puta manje.

Na Fejsbuku se proslavio i srednji sin Milan i to kao branilac tatinog lika i dela. On je na tu mrežu okačio svoju sliku na kojoj je kraj ulja na platnu sa Gašićevim likom i obeležjima Kruševca.

"Kada te pogledam, oče, dobijem snagu koja me pokreće za sve u životu i motivaciju bez koje ne mogu napred", zapisao je Milan Gašić.
                                                                                              D. Dekić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online