Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
31.08.-06.09.2015.

Ivana Španović

Ivana Španović rođena je 10. maja 1990. godine u Zrenjaninu. Otac Ljubiša radi u administraciji Urgentnog centra u ovom gradu, a majka Vesna je trgovac. Španovići su poreklom iz Bosne. Ivana je iz sportske porodice. Majka je sa 17 godina bila prvakinja bivše SFRJ u sprintu. Stariji brat Nemanja je bivši fudbaler, a otac Ljubiša se rekreativno bavio košarkom i fudbalom.

Odrastanje u Zrenjaninu je nešto najlepše što pamti iz detinjstva. Živeli su u kući gde im je otac dvorište pretvorio u otvorenu teretanu jer su imali razboj, gol za fudbal, sto za stoni tenis, improvizovanu mrežu za odbojku, bicikl, rolere.

Majka Vesna morala je zbog porodične tragedije da prekine sportsku karijeru. Igrala je ženski fudbal i rukomet. S druge strane, njena ljubav je bila disciplina skok udalj, ali ipak se takmičila kao sprinterka i sa 17 godina postala prvakinja Jugoslavije u kojoj je konkurencija bila žestoka.
U rodnom Zrenjaninu Ivana je počela da se bavi atletikom sa sedam godina, a prvi veliki uspesi u skok udalj su došli 2006. godine, kada je na Svetskom prvenstvu za juniore bila sedma. Prva je juniorka koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom juniorskom prvenstvu. Takođe, 2008. godine je nastupala na Olimpijskim igrama, ali nije uspela da se plasira u finale. U junu 2010. godine je ostvarila lični rekord skokom od 6,78 m tokom Evropskog prvenstva u Beogradu.

Smatra se jednom od najlepših sportistkinja u Srbiji, a 2008. godine izabrana je za najlepšu učesnicu Olimpijskih igara. Na dan kada je slavila 24. rođendan, njen šest godina stariji verenik Vladimir Kumrić, fitnes instruktor s kojim je u ljubavi sedam godina, izvadio je prsten i zaprosio je. Prosidba se desila na Salašu 137 u blizini Novog Sada, tako što je Ivanin momak spremio za slavljenicu posebno iznenađenje. Muzičari su zasvirali pesmu "Božanstvena ženo" od Miroslava Ilića i on ju je zaprosio dijamantskim prstenom. Kada su se upoznali Vlada nije znao ko je zanimljiva mala iz kluba. Ona je njemu sutradan poslala SMS.

- Kada sam se vratila iz Pekinga, sa društvom sam izašla u grad. Upoznali smo se, dopao mi se i odlučim da mu se javim sutradan. Tako je sve počelo.

Za 20. rođendan Ivana je od Vlade dobila leteću vevericu. Čuva je u kavezu, u kućici kao za ptice.

- Zapravo, htela sam iguanu, ali u Srbiji ne postoji veterinar za nju, pa smo tražili nešto drugo. Vevericu sam videla onako sklupčanu s buljavim očima i odmah mi je prirasla za srce. Zove se Verka.

Ivana se ne libi da postavi svoje provokativne fotografije na društvene mreže.

- Ne vidim razlog zašto ne bih postavila sliku sa treninga, našminkana, u šopingu ili s mora. Pa to svi radimo.

Telo je ukrasila brojnim tetovažama, koje simbolizuju lepe stvari koje je prate u životu. U sportu dolazi do izražaja njen karakter i želja za dokazivanjem.

- Verujem da to ima veze s tim što sam Srpkinja pa u meni proradi onaj prkos i snaga u trenucima kada osetim da protivnik slabi.

Bolest ili povreda jedino mogu da je odvoje od atletike. Ipak, teško podnosi dugo odsustvo od kuće, čak i kad vreme na putovanju iskoristi na najlepši mogući način. Voli sa društvom da se okupi u kućnoj atmosferi uz film i piće umesto u klubu gde ne čuje ni sopstvene misli. Najveći porok joj je hrana, jer često posegne za slatkišima. Sebe opisuje u tri reči: uporna, uporna, uporna.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online