Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
10.08.-16.08.2015.

Vladimir Đukanović

Kadrovi poput filmskih, tajanstveno pristizanje džipa, ulazak u zgradu "igara na sreću" sa grupom krupnih momaka s koferima i merdevinama u ruci, datira iz marta 2013. samo par meseci pošto je Đukanović došao na čelo Lutrije.

- Išli smo da krečimo. Da, krečili smo i šta tu ima sporno - odgovora novinarskoj znatiželji šta je tražio u Lutriji u dva iza ponoći.

Začuđujuća neuverljivost odgovora dugogodišnjeg novinara koja je javnosti nametnula pitanje - da li je moleraj u gluvo doba ravan tvrdnjama nadležnih u Lutriji da nedavno izvlačenje sedmice nije namešteno, iako je iz bubnja iskočio broj 27, a na ekranu se pojavio 21.

Kako je Đukanović i sam govorio da je u sektoru igara na sreću od 2007. i da se kao pravnik sportskih kladionica Mocart i Meridijan, bavio razvojem internet igara na sreću, mediji su još juna prošle godine, kada se sporni snimak prvi put pojavio u javnosti, spekulisali da je on kao alfa i omega Lutrije išao protiv te državne firme. Odnosno da su članovi Skupštine u jakoj vezi sa Meridijan kladionicama i da je vrednost Državne lutrije srozavana, a kao njen potencijalni kupac navođene su upravo pomenute kladionice.

Vladimir Đukanović rođen je 1979, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Njegov master rad naslovljen je sa "Krivično pravo u Zakoniku knjaza Danila Petrovića", a iz istorijskog miljea pragmatično se prešaltao, odabravši na doktorskom usavršavanju privatnog Pravnog fakulteta Union temu "Pravna regulacija internet igara na sreću". Iako vrlo posvećen igrama na sreću, sa čela Lutrije se povukao početkom godine zbog zahteva lidera SNS Aleksandra Vučića da se stranački kadrovi odreknu duplih fotelja.

Političku karijeru započeo je u nedrima radikala, dok je istovremeno bio novinar i skupštinski izveštač medija bliskih toj stranci. Radio je emisiju "Radikalski talasi" na Fokus radiju, bio na TV Svet plus i pisao za dnevnik "Pravda". Pre sedam godina se obreo na radikalskoj listi za beogradske odbornike pod brojem 83, da bi se krajem iste godine presvukao u naprednjačko odelo. S proleća 2014. prvi put kao poslanik zakoračio je u srpski parlament.

Član je Glavnog odbora SNS, a voli da kaže da je s punoletstvom zakoračio u politiku i prošao sve stadijume od opštinskog odbora do partijskog vrha. Da prva profesionalna ljubav zaborava nema, pokazao je odlukom da i kao poslanik nastavi da vodi političku emisiju "Kod Đuke na kafi" na TV Kopernikus. Njegov TV gaf da je potpredsednica Vlade i SNS Zorana Mihajlović dala intervju "dvomesečniku koji izlazi na dve nedelje" nedavno je uvršćen među najveće bisere naprednjačkih izjava.

Da na rečima voli da morališe, ovaj naprednjak koga neki u političkim krugovima zovu "Vučićev megafon", jer govori "ono što šef misli" pokazao je u više navrata. Najoštriji je bio prema partijskim kolegama koji se i "pesnicama bore za položaje u lokalnim odborima".

- Zbog svojih sitnih interesa, urušavaju kredibilitet stranke, brukaju državu, sebe, svoje porodice, SNS i Aleksandra Vučića bez koga nikoga od nas ne bi bilo - ukorio je ovaj naprednjak kolege.

Najglasnijim se pokazao u zahtevu za smenu Saše Jankovića posle otkrića zaštitnika građana da se službe bezbednosti bave prisluškivanjem političara.

Javnost je prošle godine ostavio bez odgovora na otkriće Dveri da istovremeno ima i dve suprotstavljene političke uloge: kandidat za poslanika na naprednjačkoj listi pod brojem 23 i član Republičke izborne komisije koji odlučuje o nepravilnostima na izborima.

Aktivan je na društvenim mrežama, ali je tviteraše naljutio što je ugasio Tviter profil, otvorio novi i zaključao ga, pa su mnogi bezuspešno pokušavali da sa njim razmene koju pisanu o aferi Lutrija.

Oženjen je Majom i imaju dva sina. Dimitrija od godinu dana i Đorđa koji se rodio pre nepunih mesec dana. Kaže da su supruga i on dali imena deci po srpskim svecima. Kako je tata veliki zvezdaš, mlađi sinčić je, poput starijeg, rođenjem dobio člansku kartu crveno-belih. Đukanović obećava da na broju od dva naslednika neće stati.

D. Dekić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online