Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
12.11.-18.11.

Miloš Biković

- Kredit je dobijen delom zbog zasluga, a delom avansno, sa dobrim grejs periodom. Ohrabrenje je da nastavim da naša dva naroda, povezujem kroz svoju delatnost - rekao je glumac koji sa tek navršenih 30 godina iza sebe ima već 35 filmskih i uloga u serijama i više pozorišnih rola.
Nedavno je skrenuo pažnju pažnju javnosti privukao moskovskim susretom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, s kojim je uz čaj u jednom restoranu razgovarao o kulturnoj saradnji dve države.
- Čast mi je što sam razgovarao sa predsednikom o mogućnostima da se Srbija što bolje promoviše u Rusiji, a Rusija u Srbiji - kazao je glumac.
Miloš Biković je rođen je 13. januara 1988. u Beogradu. Završio je 14. beogradsku gimnaziju i Fakultet dramskih umetnosti u klasi Dragana Petrovića.
Njegovi roditelji su se razveli dok je bio dečak, otac je otišao u Nemačku, a Milošev 15 godina stariji brat Mihailo zamonašio se i danas je iguman Manastira Jovanja. Biković je išao u školu glume Dadov, glumačke korake napravio još kao dete, a prvu zapaženiju ulogu ostvario sa 16, u TV seriji "Stižu dolari". U "Beloj lađi" igrao je dve godine kasnije, a veliku popularnost mu je doneo film "Montevideo, bog te video". Član je Beogradskog dramskog pozorišta, a beleži značajne uloge u predstavama Ateljea 212 i Narodnog pozorišta.
U Rusiju ga je odveo čuveni glumac i reditelj Nikita Mihalkov i rusku karijeru je počeo da pravi od filma "Sunčanica". Pamtiće ga, kaže, po "posebnim draguljima" u njegovoj riznici sećanja: od toga kako je čudom Božjim dobio ulogu do Nikitinog plača posle završenog snimanja tog ostvarenja.
Već je bio poznat u Rusiji kada mu je pre dve godine stigao i poziv iz američkog epicentra filmske industrije.
- Postoji ponuda iz Holivuda, ali na dugom štapu jer zasad nemam ambicije za to tržište, mada ne isključujem - prokomentarisao je Biković.
Atlantik nije prešao, ali ipak je zaigrao sa holivudskim starom Antonijom Banderasom, i to u Rusiji.
- Drago mi je što sam igrao sa njim. Kao mali, voleo sam njegove filmove "Desperado" i "Zoro" - otkrio je Biković medijima.
Neverovatan tempo na relaciji Beograd - Moskva imao je tokom čitave godine i i odradio do sada, kako kaže, desetak projekata. U ovoj godini primio je još jednu nagradu. Za rolu u srpskom filmu "Južni vetar," koji je i njegov producentski prvenac, ovenčan je na Niškom festivalu najprestižnijom nagradom Naisom, Gran prijem za najbolje glumačko ostvarenje. Na istom festivalu je 2013. dobio sa Daninom Jeftić i nagradu za glumački par godine. Za ulogu u "Južnom vetru" ugojio se deset kilograma, zbog ruskog filma "Led", četiri meseca trenirao umetničko klizanje, a za potrebe azerbejdžanskog ostvarenja u kojem igra pevača Muslima Magomajeva, ruskog Frenka Sinatru, kosu ofarbao u crno.
Za iduću godinu najavljuje veliki međunarodni projekat, film o Nikoli Tesli u rusko-srpsko-holivudskoj koprodukciji.
U Rusiji se dva puta zaljubio. Kratko je bio u vezi sa ruskom manekenkom Sašom Lus, pa sa glumicom Aglajom Tarasovom. Pre nekoliko meseci priznao je da je u ljubavi sa srpskom manekenkom Barbarom Tatalović.
Govori engleski i ruski jezik, uzor mu je legendarni Zoran Radmilović, a omiljeni pisac Fjodor Mihajlovič Dostojevski.

Dragana Dekić
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online