Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
20.08.-26.08.

Marija Zaharova

 Ipak za Instagram je, sa trodnevne srpske turneje, odabrala fotografiju na kojoj vežba u beogradskoj teretani i, pobrala gomilu pohvala. Posetu Srbiji završila je u društvu prijatelja Ivice Dačića, šefa srpske diplomatije, reklo bi se patriotski, u hotelu Moskva, uz ukus čuvene torte "moskva šnit". Sa Dačićem razmenjuje i poklone i duhovite komentare. Kada je dobila srpski jelek, šaljivo je pitala kad je uspeo da joj "uzme meru", a našalila se i za vunene rukavice koje joj je darivao usred proleća.

- Kad sam se osvrnula po Moskvi, mećava. Bravo, Dačiću, kako si predosetio

- pitala je i uzvratila mu cigaretama sa nalepnicom na kojoj je njen lik.

Bio je duhovit i Dačić, pa je pričajući o reakciji Zaharove na njegov poziv da dođe u Guču, otkrio da joj je prva asocijacija bila modna marka Guči.
Marija Zaharova rođena je 24. decembra 1975. Odrastala je uz oca Vladimira i majku Irenu, a Maša, kako je od milošte zovu, prva je žena na funkciji direktorke Službe za komunikaciju i informisanje.

Karijeru je počela u novinarstvu, u MIP prešla 1998. i radila kao šef službe za informisanje ruske misije pri UN, a zatim i kao zamenica direktora Odeljenja za informisanje i štampu. Ima diplomatski čin ministra savetnika. Važno joj je, priznaje, da radi kvalitetno, a nikada nije razmišljala o većoj funkciji, poput ministarske ili ambasadorke Rusije u SAD.

O budućoj profesiji je maštala još kao dete, ali tada o diplomatiji nije ni pomišljala.

- Ujutru sam želela da postanem lekar, tokom dana kosmonaut, a uveče balerina - prisećala se Zaharova koju u Rusiji zovu i ćerkom nacije.
Njeno pojavljivanje u ruskoj uniformi na brifingu pratile su burne reakcije i nije krila da je zbog toga doživela šok. Uzvratila je da je nošenje uniforme diplomata iz doba carske Rusije, poslednjih deset godina, obaveza diplomata i ambasadora, o praznicima i audijencijama.

Kad završi posao, kaže da je samo obična žena, bez kuvara i lakeja.Voli da kuva, a omiljeni specijalitet joj je krem supa od bundeve sa kokosovim mlekom. Dobro priprema i meso i ribu. Okušala se i u pripremanju zečetine, po istočnoevropskom receptu.

Od 2005. u braku je sa ruskim diplomatom Andrejem Makarovim i mada se trudila da privatan život drži daleko od očiju javnosti, nedavno su svetlost dana ugledale 13 godina stare slike sa njenog venčanja. Izazvale i puno kontroverzi, ne samo zato što je ova oštra kritičarka Zapada i SAD odabrala Njujork za sudbonosno "da", već i što je nosila jako kratku venčanicu. Ipak, najviše je kritikovana zbog poza na slikama koje su otkrile njen donji veš.
Rođenje ćerke najmoćnija žena Rusije vidi kao najveći uspeh u životu. Ne krije da su joj u odgajanju sada osmogodišnjakinje do polaska u školu pomagali baka i deka, dadilja i vaspitačice u obdaništu.

Aktivna je blogerka i autor tekstova za ruske pevače. Radila je i pesmu za poznatu pevačicu Kaću Lel, a proteklih dana je pobrala više od 20 miliona pregleda na Jutjubu pesmom posvećenom ruskom pilotu Olegu Peškovu, stradalom u Siriji. Pored, ruskog, tečno govori i engleski i kineski jezik.

Dragana Dekić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online