Sreda 02.03.2016.
18:53
Vestionline

Dačić bi zabranio predizborne koalicije: PUPS treba da se stidi

Tanjug
Uprkos svemu, Dačić smatra da mu je Vučić prijatelj

U raspravi o imenovanju novog ministra odbrane, Dačić je rekao da bi PUPS trebalo da bude sramota jer ga iz te partije niko nije ni telefonom obavestio o napuštanju aktuelne koalicije i priklanjanju naprednjacima na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.

- Trebalo bi da ih je sramota, ja im nisam rekao nijednu ružnu reč, ali bi trebalo da postoji neki red - rekao je lider SPS-a.

Kada bi svaka stranka izašla na izbore samostalno videlo bi se, kako je rekao, "kom opanci, a kom obojci".

Prijatelji

Dačić je istakao da mu je Vučić prijatelj i da su zajedno postigli rezultat.

- Ne tražim od vas da se zaklinjemo na vernost, onaj ko to treba da zna, on zna - zaključio je Dačić.

Na Dačićevo izlaganje o predizbornim koalicija uključio se zamenik šefa poslanika SNS Aleksandar Martinović rekavši da je lider SPS-a ljut na PUPS, podsetivši ga je 2008. SPS najpre potpisao sporazum o formiranju vlasti sa Šešeljom i Koštunicom, pa se predomislio i napravio vlast sa DS.

- Gospodine Dačiću, ovo sa PUPS vam se verovatno vratilo zbog onoga što ste uradili 2008. godine - rekao je Martinović i upitao ga što sad očekuje od SNS da mu veruje na reč da će posle izbora sa ovim ili onim u koaliciju.

Ko je prvi počeo saradnju sa Vučićem?

Dačić mu je odgovorio da je pre njega počeo saradnju sa SNS i da je Martinoviću bilo potrebno četiri godine da shvati da je SNS bolja opcija od Srpske radikalne stranke. Poručio je i da se SPS ne krije iza Aleksandra Vučića i da ne traži da mu naprednjaci veruju.

- Ja ne tražim od vas da mi bilo šta verujete, svako od nas ide na izbore, od vas ne tražim ništa, ne krijemo se iza imena Vučića kao ogromna većina koja sedi u vlasti. Koliko dobijemo na izborima toliko ćemo imati poverenja, kakve to veze ima da li ćete da nam verujete ili ne. Ako ste četiri godine sa nama i ne verujete nam onda nam niste postavili taj deo pitanja. Ja sam govorio o DS, o PUPS, o SDS i o ostalima, a vi Martinoviću nemojte meni da delite lekcije, jer sam se za SNS opredelio pre vas - rekao je Dačić.

Martinović mu je odgovorio da je tačno da je pre njega stupio u saradnju sa SNS, ali da on, za razliku od Dačića, nikada nije bio ni u kakvom političkom savezu sa DS, nikada nije potpisao sporazum o bratimljenju sa tom strankom i nije imao tu čast i privilegiju da igra basket sa Borisom Tadićem.

2024 © - Vesti online