Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
12.09.-18.09.

Vedrana Rudan

- Verovali ili ne, na izborima u Hrvatskoj nisu pobedili ni HDZ, niti Milanović, već Srbija! To je bilo takmičenje ko će gore da uvredi Srbe, a ne ko će Hrvatima da obezbedi koliko toliko snošljiv život i da ih konačno izbavi iz bede.

Rođena je 29. oktobra 1949. u Opatiji. Završila je Pedagošku akademiju u Rijeci, kako sama navodi srpski ili hrvatski i nemački jezik. Pre nego je postala poznata bila je učiteljica, turistički vodič, sladoledžija, novinar za više hrvatskih novina, urednica na radiju... U Jugoslaviji, kako kaže, u kojoj su svi živeli dobro, ona je živela u izuzetno siromašnoj porodici.

- To me je nateralo da s 12 godina počnem zarađivati i nikad nisam prestala.
Vedranin otac poreklom Hercegovac bio je ribar i baštovan, majka Ličanka domaćica, bivši partizani kojima su bili nuđeni stanovi, ali ih nisu uzeli. Marija, sestra Vedraninog oca, umrla je u logoru Dahau, jer je bila skojevka. Otac je bio partizan koji je jednom otišao u Aušvic i vratio se kući duboko potresen. I baka i majka su bile u partizanima. Tatinu drugu sestru ubili su Italijani.

Dok je studirala, Vedrana je imala jednu crnu suknju i jedan džemper. "Suknja se sjajila poput pasjih jaja", navodi, pa bi je kvasila vodom svaki put kad bi izašla na ulicu. Sa 22 godine sebi je kupila prvi kaput.

- Živeli smo u Mošćeničkoj Dragi. Kad bi padala kiša, čekala bih zadnji trenutak da uskočim u autobus jer nisam imala kišobran.

Danas živi, kako kaže, blago rečeno, dobro, ali osećaj da je siromašna ne može sebi da izbije iz glave. Boji se da će se kad-tad vratiti na staro.

Njeni baka, otac i majka bili su ateisti, ali odgojili su je u katoličkom duhu. Podržava Deset zapovesti. Piše otkako zna za sebe. Zbog tekstova u kojima nikoga ne štedi, često je na meti žustrih kritika, a najglasniji među kritičarima su predstavnici Katoličke crkve.

- Katoličku crkvu smatram najvećom zločinačkom organizacijom, kao i papu, jer sve što govore govore protiv žene. Međutim, iako ne volim popove, obožavam crkvu i crkvena zvona.

U jednom od svojih blogova posvećenih unuci istakla je da nije Hrvatica i da se time ponosi. Poznati borac za ženska prava, veliki kritičar malograđanskog duha i konzervatizma, Vedrana nema problem da glasno kaže ono što drugi potajno misle. Udavala se dva puta i ima dvoje odrasle dece, unuke. Sada je u braku s Ljubišom Drageljevićem, advokatom. Iz prvog braka ima sina Slavena i ćerku Asju, a od nje unuku.

"Dabogda te majka rodila", "Uho, grlo, nož", "Ljubav na poslednji pogled", "Ja, nevjernica", "Crnci u Firenci", "Kosturi okruga Medison", samo su neka od njenih dela. Pre neki dan u Beogradu je promovisala novi roman "Muškarac u grlu".

                                                                                                          S. Đurić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online