Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
29.08.-04.09.

Ivana Španović

Ivana Španović rođena je 10. maja 1990. u Zrenjaninu. Španovići su poreklom iz Bosne. Otac Ljubiša radi u administraciji Urgentnog centra u Zrenjaninu, a majka Vesna je po profesiji trgovac.

Ivana potiče iz sportske porodice. Naime, njena majka je sa 17 godina bila prvakinja bivše Jugoslavije u sprintu, a igrala je i ženski fudbal i rukomet. Ipak, velika ljubav joj je bila skok udalj. Nazivali su je talentom koji obećava, ali uspeh nije potrajao.

Zbog porodične tragedije Vesna je morala da prekine sportsku karijeru. Zato sada kaže da je Ivana samo nastavila tamo gde je ona stala. Ivanin stariji brat Nemanja je bivši fudbaler, dok je otac rekreativno igrao košarku i fudbal.

Ivana uvek ističe da nikada neće zaboraviti detinjstvo u svom rodnom Zrenjaninu. Živeli su u kući u kojoj je otac njoj i bratu pretvorio dvorište u teretanu na otvorenom. Imali su razboj s kojeg nije silazila, zatim gol za fudbal, sto za stoni tenis, improvizovanu mrežu za odbojku, rolere, bicikl...

Ivana je počela da se bavi atletikom sa sedam godina, a prvi veliki uspeh došao je 2006, kada je na Svetskom prvenstvu za juniore bila sedma u skoku udalj. Prva je srpska juniorka koja je osvojila zlatnu medalju na svetskom juniorskom prvenstvu. Na Olimpijskim igrama 2008. nije uspela da se plasira u finale, a u junu 2010. godine je ostvarila lični rekord skokom od 6,78 metara tokom Evropskog prvenstva u Beogradu.

Svoj dan voli da počne što ranije kako bi ga što kvalitetnije iskoristila.

- Prvi trening mi je već u 9.30 i do tada uz kafu i šetnju do hale najbolje razbudim organizam - često kaže.

Na dan kada je slavila 24. rođendan, njen šest godina stariji verenik Vladimir Kumrić, fitnes instruktor s kojim je u ljubavi već sedam godina, zaprosio ju je na salašu kod Novog Sada. U trenutku kada su muzičari zasvirali pesmu "Božanstvena ženo" Miroslava Ilića, na Ivaninoj ruci zasijao je dijamantski prsten. Veza s Vladom, kako kaže, krenula je spontano.

- Kada sam se vratila sa Olimpijade u Pekingu, sa društvom sam izašla u grad. Upoznali smo se, dopao mi se i odlučim da mu se javim sutradan. I tako je sve počelo.

Ivana i Vladimir žive zajedno i već funkcionišu kao da su u braku, tako da će venčanje, za koje je Ivana rekla da će se dogoditi posle Olimpijskih igara u Riju, za njih predstavljati samo formalnost.

- Ne želim da nam svadba bude opterećenje. Mi smo zajedno više od sedam godina i to je ono što prirodno sledi. Ne verujem da će venčanje nešto u našem odnosu promeniti. To je jedna lepa etapa našeg života.

Ivana važi za jednu od najlepših svetskih sportistkinja, a pre osam godina izabrana je za najlepšu učesnicu Olimpijskih igara.

- Svesna sam svog tela i jedini trenutak kada se ne osećam privlačnom jeste kada treba da obučem elegantnu haljinu, a ne mogu zbog jakih nogu ili ruku. Volim svoje telo sve više i na njemu ne bih ništa menjala.

U sportu dolazi do izražaja njen karakter i želja za dokazivanjem.

- Verujem da to ima veze s tim što sam Srpkinja, pa u meni proradi onaj prkos i snaga u trenucima kada osetim da protivnik slabi.

Slavi krsnu slavu Sveti Nikola, a sebe opisuje u tri reči: uporna, uporna, uporna.

                                                                                                          S. Đurić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online