Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
22.06.-28.06.2015.

Vlado Georgiev

Isidora je objavila da prodaje retke knjige iz svoje bogate porodične biblioteke da bi platila lečenje. Pevač Vlado Georgiev Barba nije oklevao, već je 23. juna održao tri koncerta zaredom u beogradskom Domu omladine i prikupio oko 16.000 evra, koliko je potrebno Isidori da plati prvu turu lečenja u Švajcarskoj.

Vlado Georgiev, poznatiji kao Barba, rođen je 6. juna 1976 godine u Dubrovniku, ali je odrastao u Herceg Novom. Proslavio se kao pevač, kompozitor i tekstopisac. Pisao je i muziku za nekoliko domaćih filmova, sarađivao je sa brojnim zvezdama i ima izdavačku muzičku kuću. Po prirodi je avanturista, što je i dokazao, jer je svojim harli dejvidsonom prokrstario pola sveta stigavši čak do Himalaja. Barba obožava more i brodove, ali malo je onih koji znaju da je Georgiev strastveni sakupljač globusa! Trenutno ih ima 28. U budućnosti sebe vidi na jahti koja plovi svetom. Posadu će sačinjavati žena njegovog života, njihova deca i on kao kapetan... Zasad svojom jedrilicom u Herceg Novom isprobava krstarenje otvorenim morem.

Mnogo puta je do sada Barba pokazao da se gnuša stereotipa, ali i novinara, koji često iskrive njegove reči. Jedan je od retkih muzičara koji živi kao podstanar, a objašnjenje je iskreno i jednostavno:

- I dalje je istina da trošim više nego što zaradim, kao u pesmi 'Tropski bar'. Još mi je milije da kupim neku opremu, sredim motor, ili šta već, nego da kupim stan. To mi je važnije od stambenog pitanja - rekao je nekom prilikom Vlado.

Njegov iznajmljeni stan nakrcan je brojnim sitnicama donetim sa brojnih putovanja po svetu, pa mu jedan zid krasi sombrero iz Meksika, a na drugom zidu umesto slika čuvenih slikara šepure se uramljene cigle.

Vlado Georgiev tri-četiri puta nedeljno ide u teretanu, a voli i da trči.

- Konstantno mi je mozak usmeren ka muzici, tako da nikud ne idem bez nekog diktafona, to imam i na svakom telefonu. Čim mi dođe ideja, odmah snimam, pa trčim kući da to odsviram. Ako mi se dopadne, onda pravac studio i snimanje - otkrio je jednom beogradskom nedeljniku popularni Barba.
U poslu i se baš kao i u životu oslanja na svog brata Sašu, koga zovu Gile. Zajedno su došli u Beograd iz Herceg Novog pre skoro dve decenije.

O periodu kada je stigao u Beograd, koji ga je toplo priglio, kao i u vreme hiperinflacije, govori s vedrije strane.

- Bila je umetnost preživeti to vreme kad se pevalo za marku ili dve po večeri. Ipak, inflacija iz ove perspektive ima i smešnu stranu jer smo bili milijarderi, a niko nije imao ni 10 maraka u džepu - podseća Barba.

Poznat je i da ima kratak fitilj, pa se zbog autorskih prava potukao 2005. godine u jednom beogradskom hotelu s estradnim menadžerom Sašom Dragićem. Barba je kasnije imao ranu na glavi, koju mu je navodno Dragić naneo kundakom pištolja, a Saša, prema rečima svog advokata, završio je u Urgentnom centru zbog udaraca u predelu grudi.

U međuvremenu se barbin brat Saša oženio i dobio dve devojčice, Vladanu i Sofiju.

- Često smo zajedno, dosta vremena provodim kod njih i oni kod mene. Saša se bavi izvršnom produkcijom za "Barba mjuzik" i organizacijom. On preuzima gomilu poslova za koje ja nemam vremena. To su poslovi od poverenja i on tu igra najveću ulogu. Moj brat je nezamenljiv.

Georgiev je dosad održao na stotine humanitarnih koncerata.

- Ničiji osmeh i sreću ne možeš kupiti novcem, ali ako si u situaciji da onim što jesi nekoga usrećiš, onda bi to trebalo i da činiš. Svaki put kada odem u bilo koju ustanovu i nekoga na taj način usrećim, veoma se dobro osećam jer se tom prilikom u meni akumulira posebna vrsta energije koja je jedinstvena i iznad je svih drugih emocija u meni - otkrio je Barba.

Prošle godine je održao koncert u beogradskoj Kombank areni i sav prihod od karata Barba je poklonio ljudima koji su stradali od poplava.

Već godinama ga nazivaju najpoželjnijim beogradskim neženjom, iako on tvrdi da ne misli da je dobar frajer i da ima veliki nos!

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online