Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
01.06.-07.06.2015.

Monika Beluči

Slavna Italijanka se po izlasku iz džipa, koji ju je dovezao sa dubrovačkog aerodroma, obratila domaćinima na srpskom rečima: "Dobar dan, dobri ljudi". Puno ime italijanske dive je Monika Ana Marija Beluči. Rođena je u selu Ćita di Kastelo 30. septembra 1964. godine kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Luiđija Belučija, i slikarke Marije Gustineli.

Detinjstvo i tinejdžerske dane provela je u rodnom mestu gde je pohađala školu Lićeo klasiko. Upravo tu su prijatelji njenih roditelja savetovali mladoj devojci da se oproba u svetu mode, što je Monika i uradila kada je imala 16 godina.

Sanjala je da jednog dana postane advokat a nakon što je posle srednje škole upisala pravni fakultet u Peruđi, nastavila je da se bavi modom kako bi zaradila novac za studije. Njena manekenska karijera preko noći je krenula vrtoglavo da raste. Odlučila je i da izučava jezike, pa je veoma brzo osim maternjeg italijanskog, govorila i španski, francuski i engleski, što joj je i te kako kasnije pomoglo i otvorilo nova vrata uspeha.

Na poziv agencije Elit model menadžment 1988. godine preselila se u centar evropske mode Milano. Počela je da sarađuje sa tada nepoznatim modnim kreatorima i postala zaštitno lice njihovog brenda Dolče Gabana.

Serije njenih crno- belih slika obišle su svet, a onda je zakoračila u svet filma. Svetsku slavu stekla je filmom "Malena" u kome je tumačila Malenu Skordiju, prelepu udovicu koju muškarci obožavaju, a žene joj zavide. Za tu ulogu dobila je nagradu publike na Evropskom filmskom festivalu. Glumila je i Mariju Magdalenu u ostvarenju Mela Gibsona "Stradanje Hristovo".

Često je bila na meti ogovaranja zbog uloga koje je birala, ali i svog britkog jezika koji nije štedela odgovarajući na razna pitanja novinara, zbog čega je dobila etiketu istinske lepotice sa sopstvenim stavovima.

Lepotica sa Apeninskog poluostrva zavela je i fotografa Klaudija Karlosa Basu. Nakon dve godine zabavljanja 1990. godine su se venčali, ali brak je trajao samo 18 meseci. Tada je dobila svoju prvu televizijsku ulogu u filmu "Život s decom", ali u njoj gotovo i da nije imala tekst koji izgovara. Pomalo razočarana odlučila je da prihvati poziv modnih agencija da se preseli u Pariz. Dve godine nakon razvoda odlučila je da po drugi put okusi bračni život pa se verila sa glumcem Nikolom Faronom.

Ipak, slava na velikom platnu usledila je nakon filma "Apartman" u kome je za ulogu Lise nominovana za nagradu Cezar u kategoriji najperspektivnije glumice. Tada je upoznala francuskog glumca Vensana Kasela s kojim je započela vezu.

Dve godine kasnije su se venčali. Monika i Vensan su tajnu svoje velike ljubavi umeli da pripišu činjenici da su često razdvojeni. Nekada zbog posla a nekada su namerno spavali u odvojenim sobama, pa čak i u različitim gradovima. Prvu ćerku Devu rodila je u 40. godini, a drugu Leoni pet godina kasnije.

- Oduvek sam želela da budem zrela majka. Pre toga nisam bila spremna na to. Moja baka rodila je kada je imala 47 godina pa su možda i geni imali ulogu u tome. Vensan je zaljubljen u našu
ćerkicu toliko da me je, kada smo saznali da je opet ćerka, od radosti podigao i rekao: "Presrećan sam što ću imati tri princeze, Moniku u tri izdanja".

U toku obe trudnoće slikala se skoro naga za italijansko izdanje magazina "Veniti fera" i to u znak protesta protiv zakona koji je samo venčanim parovima dozvoljavao opciju in vitro oplodnje. Nakon 14 godina braka Monika i Vensen su se ipak razveli.

Svesna svoje lepote često je bila na meti dušebrižnika koji su je kritikovali zbog čestog svlačenja pred kamerama.

- Ne plašim se golotinje jer za mene ništa nije lepše od nagog tela.

Nikada se nije našla u žiži skandala. Monika je rasna žena, uživa u hrani i protivnica je dijeta. A recept za višak kilograma, kad joj se omaknu je crna garderoba. Strastvena zavodnica Monika kaže kako je muškarca najlakše zavesti crvenim ružem. Zovu je najboljim italijanskim izvozom, još od Sofije Loren.

                                                                                                  S. Đurić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online