Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
04.02.-10.02.

Novak Đoković

Anketa "Vesti" nedavno je pokazala da naši čitaoci smatraju da je Đoković prvi i najjači brend Srbije u svetu, a oko toga nema dilemu niko ko je makar jednom posmatrao prenos finala jednog od 24 grend slem finala u kojima je Novak igrao. Bilo u Parizu, Njujorku, Londonu ili u Melburnu, Novak ima fantastičnu podršku, i to ne samo od Srba koji žive u dijaspori, već od brojnih iskrenih ljubitelja tenisa širom planete.

Tako je i na manjim turnirima, svuda gde se Nole pojavi. Nije stekao globalnu popularnost samo osvajanjem 15 grend slem pehara, kao ni zbog toga što je jedini teniser u istoriji koji poseduje "zlatni masters" (pehare na svih devet turnira iz serije 1.000).

Za skoro 15 godina u profesionalnom tenisu Novak je stekao milione navijača širom planete pre svega jer je - ličnost. Nije se libio da bude čovek iz naroda, da se šali na tuđ, ali i na svoj račun, nema konkurenciju među teniserima kad su u pitanju imitatori, a nikad nije rekao nijednu ružnu reč o nekom kolegi, iako je često bio meta drugih, zbog raznih stvari.

Ostao je dosledan fer-plej načelima koja je naučio kao mlad, bio je dostojanstven prema svakom rivalu kog je pobedio, a najglasniji u čestitkama svima onima koji su ga nadvladali na terenu. Uvek je odvajao vreme za druženje sa navijačima, i to ne samo zemljacima, ono što ga je posebno izdvajalo je druženje sa najmlađima. Za decu je uvek bio tu, najmlađi ga obožavaju, a on ne samo da je tu da se slika sa njima, već i da popriča sa njima, nasmeje ih, ali i da im savet.

Srbi su poznati po tome često ne cene dovoljno svoje velikane, pa su oni više poštovani u inostranstvu. Štaviše, ponekad nepravedno kritikujemo svoja najveća blaga, a ni Novak nije izbegao tu sudbinu. Mnogi naši sunarodnici su se posle dve teške Novakove godine, bez velikih trofeja, i posle nekoliko neočekivanih poraza, prosto utrkivali u tome da ga "pošalju u penziju" uz savete "da mu je bolje da batali tenis nego da se bruka". Srećom, mnogo je više bilo onih (nas) koji nikad nisu prestali da veruju u Novaka, a on im se revanširao na najlepši mogući način - osvajanjem tri vezana grend slem pehara u sedam meseci (Vimbldon, US open, Australijen open).

Posle fantastične serije krunisane u nedelju, Novak ima otvoren put i ka ulasku u istoriju po broju grend slem pehara - Rodžer Federer je na samo "plus pet".
Srbi, budite ponosni na svog Novaka, srećni što ga imate i što delite iste godine i decenije na planeti sa njim! On je naše nacionalno blago, naš najjači brend! I biće najbolji svih vremena!

Igor Subić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online