Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Ličnost nedelje
31.12.-06.01.

Žarko Laušević

Rođen je 19. januara 1960. na Cetinju, u Crnoj Gori. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a na filmu debitovao 1982. godine u "Progonu". Vrlo brzo dobio je jednu od glavnih uloga u TV seriji "Sivi dom", a potom je osvajao publiku i kritičare u "Oficiru sa ružom", "Dogodilo se na današnji dan", "Braća po materi"...

Prekid predstave "Sveti Sava" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, krajem maja 1991. godine, prikazao je kao "početak svoje sudbine".
- To je bio jedan od najmračnijih događaja u istoriji jugoslovenskog teatra. Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne partije, pojačan sa jednim bivšim popom, Žarkom Gavrilovićem i njegovom Svetosavskom strankom, divljački su prekinuli moju predstavu i onemogućili njeno izvođenje - pisao je Laušević u jednoj od svojih knjiga.
Blistava karijera krunisana Zlatnom arenom, Sterijinom i nagradom "Zoran Radmilović" tragično je prekinuta u julu 1993. godine kada je u samoodbrani ubio dvojicu momaka u Podgorici. Prvo je osuđen na 15 godina, kazna je preinačena na četiri, a pošto je u Spužu već odležao 4,5 godina zatvora, pušten je na slobodu. U Americi, gde je otišao stigla ga je nova presuda po žalbi tužioca - 13 godina, a 2011. ga je pomilovao predsednik Srbije Boris Tadić.

Izdao je tri knjige koje su postigle veliki uspeh - "Godina prođe, dan nikako", "Druga knjiga" i "Sve prođe, pa i doživotna", a u Beograd je prvi put došao u maju 2014. godine.

- U Americi sam bio u žestokoj ilegali više od 10 godina i radio sam samo poslove gde ti ne treba ni znanje jezika ni papiri. U tom momentu naša ćerka Jana je bila mala. Trebalo je da nađemo ženu da je čuva, a to se plaćalo 15 dolara na sat. Moj moleraj bio je 13, pa sam shvatio da treba da obrnemo stvari. Bavio sam se decom neko vreme, volim da kuvam i budem domaćica - ispričao je u emisiji "Veče kod Ivana Ivanovića".

Petnaest godina se čekalo da se Žarko ponovo pojavi na filmskom platnu, a onda je došla "Smrdljiva bajka" i sve je bilo kao da nikada nije ni nestao sa scene. Usledile su uloge u serijama "Senke nad Balkanom", "Pet", "Žigosani u reketu"...

Oženjen je Anitom Roganić, a bio je u braku sa Majom Laušević. Otac je troje dece, Asje, Dušana i Jane. Bio je i ostao miljenik publike, šmeker i van filmskog platna.
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online