Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
26.06.2015.

Nikola Moravčević (80)

Pisac i istoričar književnosti Nikola Moravčević izdao je istorijski roman "Grof Sava Vladislavić" u kom pripoveda o jednoj od najslavnijih figura srpske nacionalne i ruske državne istorije. Čitaoci će se sresti sa uzbudljivim životopisom Hercegovca koji je bio osnivač ruske tajne policije i ambasador i ministar spoljnih poslova Petra Velikog, sa epizodama u kom je spasao cara posle izgubljene bitke, ali i izbavio iz ropstva pretka velikog pesnika Aleksandra Puškina...

Veroljub Arsić (46)

Veroljub Arsić, potpredsednik Narodne skupštine iz redova SNS, preliće u svoje džepove oko milion dinara nakupljenih od poreskih obveznika. Osnovni sud u Požarevcu toliko mu je dodelio kao odštetu jer mu je oduzet odbornički mandat u Skupštini opštine 2008. kada je prešao iz radikala u tek osnovanu SNS. Bez odborničkog mesta ostao je na osnovu blanko ostavke koju je potpisao. Stoga je Arsić podneo tužbu, a mediji navode da bi mogao da dobije još milion na osnovu kamata.

25.06.2015.

Zorica Furunović (56)

Zorica Furunović (56), slikar i profesor Fakulteta umetnosti u Prištini koji je izmešten u Zvečan, dobitnik je ovogodišnje nagrade "Longin" koju dodeljuje Vidovdanska kolonija u Gračanici za ukupno stvaralaštvo. Osim toga, profesor Furunović po prvi put posle 16 godina prošetala je ulicama Prištine u kojoj se rodila i školovala i iz koje je izgnana sa kolegama i studentima, a njene slike su opljačkane iz ateljea.

Milorad Grčić (45)

Milorad Grčić (45), naprednjački kadar na mestu direktora "Kolubare" nije bio dostupan da odgovori medijima, niti je to učinila njegova služba, na pitanje da li je tačna informacija da na reprezentaciju može da potroši mesečno 45 prosečnih srpskih plata. Naime, mediji tvrde da pored velike plate Grčić ima i biznis karticu za troškove reprezentacije od 2.055.000 dinara. Dugovanja "Kolubare" iznose milijardu evra.

24.06.2015.

Jugoslav Petković (40)

Jugoslav Petković (40), generalni direktor Jugoimport SDPR, saopštio je na sajmu naoružanja da će narednog meseca Srbija početi da proizvodi artiljerijske cevi svih kalibara. On je rekao da se sprovodi četvrta faza u opremanju fabrike složenih borbenih sistema u Velikoj Plani. Dodao je i da će Srbija proizvoditi nevođene rakete i artiljerijske projektile velikih kalibara. Raketni sistem Alas je u fazi poligonskih ispitivanja i njegov razvoj teče po planu i po NATO proceduri.

Zoran Milanović (49)

Hrvatski premijer Zoran Milanović (49) izjednačio je partizanski pokret 1941. i rat koji je 1991. poveden protiv srpskog naroda. On tvrdi da su ustanak izveli hrvatski komunisti i srpski narod, te da je jako važno što se Hrvatska tako našla na stani pobednika u Drugom svetskom ratu. Osim toga, on je rekao da su najistaknutiji hrvatski političari poslednjih 100 godina Stjepan Radić, Josip Broz Tito i Franjo Tuđman, "koji je uvek isticao svoju partizansku i antifšističku prošlost".

23.06.2015.

Mario Vargas Ljosa (81)

Mario Vargas Ljosa (81), jedan od najvećih savremenih svetskih pisaca stigao je u Srbiju. Peruanski nobelovac družiće se sa svojim poštovaocima, a u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu biće mu uručena nagrada za prozu "Milovan Vidaković".
- Hvala što volite moje knjige, nosim lepe uspomene iz Srbije i nadam se da ćemo se uskoro opet sresti - poručio je latinoamerički klasični pisac pre dve godine kada je završavao posetu Srbiji. Obećanje je ispunio.

Dušan Vujović (64)

Ministar finansija Dušan Vujović (64) poskupljenje struje pravda direktivom EU i dogovorom sa MMF i kaže da će "za tu žrtvu građani dobiti nagradu". Nije jasno o kakvoj je nagradi reč, ni da li su poslanici u Skupštini shvatili to obrazloženje izmene zakona o akcizama koji po prvi put uključuje i električnu energiju. Ministar je rekao da je i pored toga kilovat u Srbiji 25 odsto jeftiniji nego u regionu jer se vodi idejom da se građani što manje opterete.

22.06.2015.

Nemanja Radulović (30)

Nemanja Radulović (30), srpski violinista svetskog glasa, održao je sa svojim orkestrom Dabl sens besplatan koncert u Studentskom parku u Beogradu. To je prvi put da se u Srbiji koncert klasične muzike održava pod otvorenim nebom, što je Nemanja već isprobao u Francuskoj pred 50.000 ljudi.

Aleksandar Vulin (43)

Ministar za rad i socijalna pitanja Aleksandar Vulin (43) ne prestaje da hvali Vučića i njegove reforme, a u svom resoru i dalje ima haos. Naime, svaki 20. radnik u Srbiji i dalje nema potpisan ugovor o radu, dok 12 odsto prima platu na ruke, bez uplate poreza i doprinosa, pokazuju podaci Naleda.

20.06.2015.

Dejan Radonjić (45)

Košarkaši Crvene zvezde ove godine postigli su sjajan uspeh, osvojili su tri trofeja, igrali u top 16 Evrolige, a kruna uspeha je osvojena titula prvaka Srbije posle punih 17 godina. Kao najslabiju kariku u timu crveno-belih kritičari su isticali trenera Dejana Radonjića (45), ali je sada svima njima začepio usta i pokazao da je vrhunski stručnjak. Skromno je posle trijumfa rekao da je ovo Zvezdina neverovatna godina.

Srđan Verbić (45)

U srpskoj prosveti izgleda ne može bez problema i afera. Najnoviju je obelodanio Forum beogradskih osnovnih škola koji tvrdi da je mala matura nameštena i da su nastavnici u svakoj trećoj školi đacima na završnom testu doturali odgovore i puštali ih da prepisiju. Minstarstvo prosvete na čelu sa Srđanom Verbićem (45) kasno reaguje i najavljuje da će proveriti optužbe Foruma osnovnih škola.

19.06.2015.

Milan Nešković (30)

Reditelj Milan Nešković (30) je ovogodišnji dobitnik nagrade "Ljubomir Muci Draškić" za predstavu "Bela kafa", po drami Aleksandra Popovića i u izvođenju Narodnog pozorišta. Odluku je jednoglasno doneo žiri u sastavu Svetlana Bojković, Renata Ulmanski i Branka Šelić. Iz predstave se vidi da reditelj stavlja glumce u prvi plan i tretira ih kao autore svojih likova, a ne puke izvođače, kaže su u obrazloženju žirija.
 

Milika Ašanin (56)

Bolničke infekcije u Srbiji sve više uzimaju danak u ljudskim životima, a najnovija misteriozna zaraza pojavila se u beogradskom Urgentnom centru. Dvoje ljudi je umrlo, a još je šestoro operisanih pacijenata inficirano, zbog čega su obustavljeni hirurški zahvati. Direktor Urgentnog centra Milika Ašanin (56) kaže da se tačno ne zna o kakvoj je zarazi reč, ali se pravdao da njihov procenat kod nas nije veći nego u svetu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online