Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
04.07.2015.

Aleksandar Cvetković (48)

Sud BiH oslobodio je Aleksandra Cvetkovića (48), nekadašnjeg pripadnika Desetog diverzantskog odreda VRS, optužbi da je učestvovao u ubistvu oko 900 muslimana u Branjevu kod Srebrenice jula 1995. godine.
- U ovom slučaju Sud je zbog manjka dokaza ostao u sumnji u vezi s učešćem optuženog - rekao je predsednik sudskog veća Darko Samardžić posle čega je Cvetković pušten iz pritvora.

Dušan Vujović (64)

Dušan Vujović (64), ministar finansija i uzdanica premijera Aleksandra Vučića u sprovođenju reformi, predložio je Narodnoj skupštini izmene Zakona o hipoteci koje dopuštaju bankama i poveriocima da naplate svoja potraživanja, pa čak i prinudno prodaju imovinu dužnika bez odluke suda. Ministar Vujović obrazložio je da će to olakšati dobijanje kredita i poslovanje.

03.07.2015.

Aleksandra Krunić (22)

Teniserka Aleksandra Krunić (22) ostvarila je podvig na turniru u Vimbldonu. Posle trijumfa nad Robertom Vinči, pala je Sara Erani (2:1 u setovima), pa će naša teniserka u trećem kolu igrati protiv Venus Vilijams. Sara Erani je petostruki grend slem šampion u dublu i finalistkinja Rolan Garosa u singlu 2012. Međutim, sjajnom igrom i upornošću naša mlada igračica pokazala je da za budućnost srpskog tenisa nema zime.

Dušan Bajatović (48)

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović (48) raspisao je tender za kupovinu 12 džipova koji bi mogli da koštaju oko 420.000 evra. To javno preduzeće koje je u gubitku oko milijardu evra u februaru je kupilo četiri rendž rovera. Mediji navode da je Nadzorni odbor odobrio kupovinu šest terenskih vozila, ali da je Bajatović taj broj udvostručio. Sudeći po karakteristikama objavljenim u tenderu, opet bi mogla da bude reč o rendž roverima.

02.07.2015.

Milja Svičević (100)

Milja Svičević (100), iz sela Milešev Do kod Prijepolja, ugasila je 100. svećicu na rođendanskoj torti i zakoračila u novi životni vek. Tajna dugovečnosti je kaže u radu, porodičnoj ljubavi i zdravim namirnicama sa planinskih pašnjaka i oranica.
- I otac mi Savo Čakarević, solunac, poživeo 106 godina. A ja sam doživela ovolike godine zahvaljujući danonoćnom radu, belom mrsu i suvom mesu. A pomoglo mi je i što sa pokojnim suprugom Jovom nisam imala nijedne ružne reči.
 

Majkl Kirbi (61)

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi (61) lično je od predsednika Narodne skupštine Maje Gojković tražio da ne održi sednicu na dan nezavisnosti SAD 4. jula, za kada je zakazao prijem. Kirbi hteo da tog dana u rezidenciji okupi srpski politički vrh, a na dnevnom redu Skupštine bila su poslanička pitanja, što zahteva prisustvo članova Vlade. Kirbi je od Gojkovićeve tražio da šefovi poslaničkih grupa makar odrede poslanike koji će ići na prijem, ali se ni to nije dogodilo.

01.07.2015.

Milika Ašanin (56)

Beogradski Urgentni centar obnovio je rad Operativnog bloka posle sedmodnevne prinudne pauze zbog bakterije klebsijele. Direktor Urgentnog centra Milika Ašanin (56), saopštio je da je u svih sedam sala operisano 25 pacijenata čime je obnovljen dnevni prosek.
- Prekida rada nije bilo ni kada je UC renoviran. Međutim, nismo se libili da proglasimo bolničku infekciju i o tome obavestimo javnost, a pacijenti su bili upućeni u druge centre - kaže Ašanin.

Prvoslava Davinića (77)

Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbu Prvoslava Davinića (77), bivšeg ministra odbrane SCG, na presudu kojom je osuđen na ma osam meseci zatvora uslovno jer je Crnoj Gori poklonio vojni brod vredan oko 3,6 miliona dinara i tako oštetio budžet. U obrazloženju presude navodi se da je Davinić ustupio vrednu imovinu bez naknade iako je bio svestan da time stavlja van snage raniju odluku o prodaji broda kao viška sredstava.

30.06.2015.

Dušan Borković (31)

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković (31), vozač NIS Petrola, blistao je za vikend u Evropskom kupu turing automobila. Na stazi "Pol Rikar" ostvario je vođstvo u generalnom plasmanu sa 56 bodova, ali i pokazao karakter kada su posle pobede u prvoj trci organizatori u Borkovićevu čast umesto "Bože pravde" pustili himnu bivše Jugoslavije "Hej Sloveni". U neverici, naš automobilski as je gestikulacijom pokazao da je reč o grešci, pa je organizator prekinuo intoniranje.

Zorana Mihajlović (45)

Zorana Mihajlović (45), ministar građevine, sa gradonačelnikom Zaječara otvorila je nedovršen most u Kotlujevcu. Rok za izgradnju istekao je još u februaru, a velika grupa Zaječaraca dočekala je svitu pištaljkama i uzvicima: "Lopovi!" Posle prigodnog govora, na pola mosta ministarka i gradonačelnik seli su u svoje skupe automobile i otišli. Video snimak bruke osvanuo je na internetu, kao i nastavka gradnje narednog jutra mosta koji je svečano otvoren i zatvoren za saobraćaj.

29.06.2015.

Aleksandar Aljoša Petrović (43)

Srpski as u trkama na vodi, Aleksandar Aljoša Petrović, spasao je nepoznatu ženu koja je u Dunav pala sa Pančevačkog mosta u Beogradu. On je bez razmišljanja skočio u reku i doplivao do davljenice, izvukao je na površinu i potom je dovukao do obale. U međuvremenu je stigla i Hitna pomoć koja je nesrećnu ženu prevezla u bolnicu, tako da je sada van životne opasnosti.

Majkl Kirbi (?)

Američki ambasador u Beogradu, Majkl Kirbi (?), kome se iz nekog razloga ne zna godina rođenja, savetovao je Srbiji da "ne drži sva jaja u istoj korpi", odnosno da se mane ruskog gasovoda, predlažući alternative. Koliko je dobronameran govori i činjenica da je na pitanje o izručenju Nasera Orića Bosni lakonski rekao da veruje da je švajcarsko pravosuđe donelo ispravnu odluku.

27.06.2015.

Jurij Rozum (60)

Jurij Rozum (60), pijanista, narodni umetnik Rusije, solista Moskovske državne filharmonije, akademik i profesor, učestvovaće na festivalu klasične muzike Baljšoj u Drvengradu na Mokroj Gori. On će podučiti i posavetovati više od 100 učenika muzičkih škola i fakulteta u Srbiji, ali i naše dece koja uče u inostranstvu. Oni će se takmičiti za prve tri nagrade.

- Cilj nam je da se postavimo na evropsku mapu festivala klasične muzike - kaže direktor Nana Kusturica.

Jadranka Joksimović (37)

Evropska komisija obustavila je 20 miliona evra Srbiji. To bi mogao da bude uvod u ukidanje 200 miliona bespovratne pomoći godišnje ako Vlada Srbije ne poboljša način rada. Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović smatra da nema razloga za paniku.

- Reč je o novcu koje je tražilo Ministarstvo finansija, ali je EK suspendovala zahtev dok se ne ojača naše revizorsko telo - mirna je ministarka.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online