Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.11.2017.
11:51
Vestionline, b92.net A

Vučić o Praljku: Ne bih se rugao činu i nazvao ga kukavičkim, a Evropa...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se ni na koji način ne bi rugao činu haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji je juče izvršio samubistvo u sudnici Haškog tribunala, te da su dvostruki aršini EU ono što vidi kao problem

Tanjug
Dvostruki aršini Evropske unije: Aleksandar Vučić

- Ja se tom činu ne bih rugao ni na koji način i ne bih ga nazivao kukavičkim, ali bih imao šta da poručim ljudima u Evrpskoj uniji povodom njihovih različitih aršina i reči izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj povodom poslednjih presuda - rekao je Vučić novinarima.

Istakao je da će i danas govoriti o tome na sastanku sa predstavinicma 27 ili 28 zemalja EU.

- Pokušaću da im ukažem na to čemu je Srbija izložena, a kako se naprave slepi i gluvi, ponekad i glupi, kad su neki drugi u pitanju - napomenuo je Vučić.

Osvrćući se na reakcije iz regiona na poslednju presudu liderima Herceg-Bosne Vucičh je rekao da mnogi drugi ne gledaju istim očima, kroz istu vizuru, kako smo mi posmartali stvari.

- Državno rukovodstvo Srbije akcenat je stavilo na budućnost, ne bežeći od prošlosti i teških tema, ne bežeći od iskazivanja poštovanja prema žrtvama, naprotiv. To su bile naše ključne rečenice. Ali, po reakciji u drugim delovima našeg regiona vidite da niko budućnost nije ni pomenuo - rekao je Vučić.

On je izrazio žaljenje što su se, kako je naveo, neki i juče bavili Srbijom i Srbima. 

- Mi se nadamo da će ljudi razumeti da mi moramo da živimo zajedno i da gledamo u budućnost, a da li ćemo to umeti i uspeti to je već druga stvar - rekao je Vučić.

Šta je Plenković hteo da kaže?

Predsednik Srbije rekao je i  da nije razumeo izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića povodom presude za udruženi zločinački poduhvat u cilju stvaranja tzv. Herceg Bosne.

- Nisam shvatio šta je taj odgovor trebalo da znači. Kada su Plenkovića pitali za "hibridne ratove", on je govorio o Srbiji - rekao je Vučić novinarima.

Predsednik Srbije konstatovao je da postoji patološka opsesija dela hrvatske javnosti Srbijom i srpskim narodom, što je, kaže pitanje za Hrvatsku.

- Zadovljan sam što mi umemo da gledamo u svoje dvorište, što umemo da donosimo ne samo racionalne, već i odgovorne odluke - istakao je Vučić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online