Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.11.2017.
13:44
Vestionline, Tanjug A

"Niko nije osuđen za zločine nad Srbima: Da nisu Krajišnici sami sebe ubijali?"

"Spremni smo uvek za razgovor s hrvatskim zvaničnicima, ali za partnerski razgovor, a ne onaj u kojem će neko da nas ponižava", poručio je danas Srbije Aleksandar Vučić

Tanjug
Dosta je bilo šamaranja Srbije: Aleksandar Vučić

- Taj film nećete da gledate dok sam ja predsednik Srbije, dodao je.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, primetio da je svima najlakše da okrive Srbe, pa je tako i kad se razgovara o Hrvatskoj, Bosni... A on, dodao je, pita: 

- Kako ste našli baš Srbe u celoj priči, pa Srba je mnogo stradalo, u BiH, 30.000, a nijedan čovek, niko za to nije odgovarao, nikome nije palo na pamet da to pitanje postavi. 

- Svako je za ponesto osuđen, samo niko ni za jedan zločin prema Srbima nije osuđen - rekao je Vučić, a svima kojima je Srbija opsesija poručio da nama drugi nisu opsesija, da smo za razgovor uvek spremni, ali ne tako da se Srbija ponižava:

- Dosta samaranja Srbije - poručio je predsednik Srbije. 

Srbija je, kako je rekao, zemlja ponosnih ljudi i nikome neće da dozvoli da je šamaraju i tuku i ponižavaju, pa ni Hrvatskoj: 

- Nećete da otvorite poglavlja, pa ne morate, ali ne možete da zaustavite naš razvoj, niti da nas ponižavate. Dosta je bilo, dosta s tim, zaustavite se malo, pogledajte u ogledalo pa nam solite pamet - poručio je predsednik Srbije. 

Mi, kako je naveo, žrtve poštujemo i tuđe i svoje, ali ne gledamo samo sebe, već gledamop u budućnost. 

Odgovarajući na pitanje hrvatskih novinara o mogućem susretu s hrvatskom predsednicom, Vučić je rekao da je za taj razgovor uvek spreman, naravno i o nestalima Hrvatima, ali da sad pita i: "Šta je s nestalim Srbima?". 

U Hrvatskoj, primetio je, ne smete jednostavno da kažete da je nestalo vise Srba nego Hrvata. 

- To niko ne sme da kaže. Jer, oni se vode kao hrvatski građani, Krajišnici, pa nisu valjda sami sebe ubijali, nego su ih zatvarali u logore i tako likvidirali - rekao je Vučić. 

I, naravno, poručio je, da ćemo da pomognemo Hrvatima da istražimo mesta gde su njihovi nestali i da pomognemo da pronađu svoje koji su nestali, ali to isto očekujemo za nestale Srbe.  

- Spopali su me hrvatski novinari na inauguraciji, kažu šta je s  nestalim osobama, ali, kažem ja, nisu samo Hrvati nestali... Dva dana su me optuživali u svim medijima kako govorim laži dok nisu ustanovili da je to istina, evo i sad to kažem, više je nestalih Srba nego Hrvata - rekao je predsednik Srbije. 

Zato je, dodao je, uvek spreman za razgovore, s hrvatskom predsedniciom. Takođe je primetio da od njega nisu mogli čuti nikad nijednu ruznu reč o Hrvatima. S Draganom Čovićem, kako je rekao, videće se za pet dana, njegove je poruke jučerasnje razumeo, i nije se, kako kaže, sprdao, ni govorio da je potez Slobodana Praljaka kukavicki. 

- Ali, ne razumem kako neko u svakoj toj priči uvek pronađe krivicu Srbije i srpskog naroda, valjda smo dobra meta, pa kad god im nešto fali oni opet o Srbiji - primetio je. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online