Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 10.05.2010.
14:44
Tanjug A

Dačić: Treća smo politička snaga u Srbiji

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je da je koalicija SPS-PUPS-JS danas sigurno treća politička snaga u Srbiji, koja predstavlja legitimnu i privlačnu alternativu većim političkim opcijama.

 Krajem godine SPS će održati Kongres : Ivica Dačić
 

"U Srbiji nikad neće postojati samo dve političke opcije, jer to nije u duhu našeg naroda", istakao je Dačić u intervjuu Tanjugu.

"Ne postoji u ovom trenutku ni jedna druga politička opcija, osim koalicije SPS-PUPS-JS, koja svoj program bazira na elementima socijalne pravde koji su neophodni za jedno moderno društvo kakvo Srbija želi da bude", smatra lider socijalista.

"Sa Demokratskom strankom postignut je jasan dogovor da želimo modernu, demokratsku Srbiju, članicu EU, ali i da ona bude socijalno pravedna država", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, to podrazumeva pravo na jednaku šansu za sve ljude bez obzira na njihovo poreklo, ili status, pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu, dostupnost obrazovanja za sve, kao i učešće radnika u ekonomskom procesu.

"S druge strane, to podrazumeva", kaže Dačić, "da SPS treba da nastavi da se reformiše, da se menja, da joj cilj ne bude vlast po svaku cenu, već program koji će imati svoje principe i po čemu će se razlikovati od drugih."

Dačić je rekao da će SPS do kraja godine održati kongres, na kome bi trebalo da se donese novi socijaldemokratski program i statut, nova organizaciona šema stranke, što će podrazumevati i kadrovske promene u SPS.

"To podrazumeva nastavak politike daljeg podmlađivanja rukovodstva stranke i profilisanja SPS-a kao moderne stranke levice koja je na putu da postane članica Socijalističke internacionale", precizirao je on.

Govoreći o zahtevu opozicije za raspisivanjem vanrednih parlamentanih izbora, Dačić je rekao da nema ništa protiv da svako radi svoj posao - vlast želi da vlada što duže, a opozicija da izbori budu što pre. "I ako izbori budu odmah, to ne znači da će neko od opozicije pobediti na tim izborima", primetio je lider socijalista.

Dačić je ukazao da se izbori raspisuju ne kada neko želi, nego kada postoje zakonski uslovi za tako nešto, ili kada postoji želja parlamentarne većine da se izbori raspišu pre roka. "U ovom trenutku mislim da je za Srbiju važno da se održi politička stabilnost, jer u narednom periodu pred državom su veliki ekonomski i politički izazovi, pa je zato bitno da Srbija uđe u jedan redovni ciklus izbora na svim nivoima", zaključio je Dačić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online