Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 02.03.2016.
18:53
Vestionline A

Dačić bi zabranio predizborne koalicije: PUPS treba da se stidi

Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da se protivi predizbornim koalicijama jer, kako smatra, svaka stranka bi na izbore trebalo da izađe sama da bi se videlo koliku stvarno podršku građana ima, pa "kom opanci, a kom obojci". On bi, da se pita, sve predizborne koalicije zabranio.

Tanjug
Uprkos svemu, Dačić smatra da mu je Vučić prijatelj

U raspravi o imenovanju novog ministra odbrane, Dačić je rekao da bi PUPS trebalo da bude sramota jer ga iz te partije niko nije ni telefonom obavestio o napuštanju aktuelne koalicije i priklanjanju naprednjacima na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.

- Trebalo bi da ih je sramota, ja im nisam rekao nijednu ružnu reč, ali bi trebalo da postoji neki red - rekao je lider SPS-a.

Kada bi svaka stranka izašla na izbore samostalno videlo bi se, kako je rekao, "kom opanci, a kom obojci".

Prijatelji

Dačić je istakao da mu je Vučić prijatelj i da su zajedno postigli rezultat.

- Ne tražim od vas da se zaklinjemo na vernost, onaj ko to treba da zna, on zna - zaključio je Dačić.

Na Dačićevo izlaganje o predizbornim koalicija uključio se zamenik šefa poslanika SNS Aleksandar Martinović rekavši da je lider SPS-a ljut na PUPS, podsetivši ga je 2008. SPS najpre potpisao sporazum o formiranju vlasti sa Šešeljom i Koštunicom, pa se predomislio i napravio vlast sa DS.

- Gospodine Dačiću, ovo sa PUPS vam se verovatno vratilo zbog onoga što ste uradili 2008. godine - rekao je Martinović i upitao ga što sad očekuje od SNS da mu veruje na reč da će posle izbora sa ovim ili onim u koaliciju.

Ko je prvi počeo saradnju sa Vučićem?

Dačić mu je odgovorio da je pre njega počeo saradnju sa SNS i da je Martinoviću bilo potrebno četiri godine da shvati da je SNS bolja opcija od Srpske radikalne stranke. Poručio je i da se SPS ne krije iza Aleksandra Vučića i da ne traži da mu naprednjaci veruju.

- Ja ne tražim od vas da mi bilo šta verujete, svako od nas ide na izbore, od vas ne tražim ništa, ne krijemo se iza imena Vučića kao ogromna većina koja sedi u vlasti. Koliko dobijemo na izborima toliko ćemo imati poverenja, kakve to veze ima da li ćete da nam verujete ili ne. Ako ste četiri godine sa nama i ne verujete nam onda nam niste postavili taj deo pitanja. Ja sam govorio o DS, o PUPS, o SDS i o ostalima, a vi Martinoviću nemojte meni da delite lekcije, jer sam se za SNS opredelio pre vas - rekao je Dačić.

Martinović mu je odgovorio da je tačno da je pre njega stupio u saradnju sa SNS, ali da on, za razliku od Dačića, nikada nije bio ni u kakvom političkom savezu sa DS, nikada nije potpisao sporazum o bratimljenju sa tom strankom i nije imao tu čast i privilegiju da igra basket sa Borisom Tadićem.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.03.2016. 19:35
Lider SPS Ivica Dačić izjavio je da se protivi predizbornim koalicijama jer, kako smatra, svaka stranka bi na izbore trebalo da izađe sama da bi se videlo koliku stvarno podršku građana ima, pa "kom opanci, a kom obojci". On bi, da se pita, sve predizborne koalicije zabranio................................................Po svakoj logici treba da se zabrane poslje izborne koalicije. Ako narod vecinski da povjerenje jednoj stranci onda je ona duzna da formira vladu. Ovako sa posljeizbornim spletkama na vlast dolaze nebitne strancice koje narod nije bira i sprovodi se politika za koju nije glasa. "Demokratija" koja je danas na snazi je obicna prevara ............
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online