Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 11.11.2012.
05:39
Blic A

PUPS čeka ponudu naprednjaka za podelu vlasti u Beogradu

Većina odbornika u Skupštini grada Beograda koja podržava gradonačelnika Dragana Đilasa, po svemu sudeći, nije više tako čvrsta kao što su donedavno tvrdili čelnici PUPS-a i SPS-a. Da je PUPS u tom stavu omekšao pokazuje i izjava odbornika te stranke u beogradskom parlamentu, Profira Rančića, koji je najavio mogućnost koalicije s naprednjacima.

Ne veruje da će ga neko smeniti: Dragan Đilas
 


Rančić je izjavio da će ta stranka razgovarati s naprednjacima i videti šta oni nude vezano za vlast u Beogradu, od čega će zavisiti za koju opciju će se PUPS opredeliti. On je još rekao da, koliko on zna, do sada nisu vođeni nikakvi razgovori o promeni vlasti, ali da će se u “PUPS-u ponašati u skladu sa interesima partije“.


Gradonačenik Đilas, međutim, kaže da su koalicioni sporazum sa PUPS-om i dogovor sa SPS-om i dalje čvrsti i da nema nijednog razloga da se volja građana na bilo koji način menja.


- Vlast u Beogradu nije napravljena po principima podele plena i podele funkcija, nego je napravljena na ideji i rezultatima koji su realizovani u prethodnom periodu na osnovu tih ideja - kaže Đilas.


Istovremeno, naprednjaci plasiraju dve različite teze po pitanju promene vlasti u glavnom gradu. Lider SNS Aleksandar Vučić je u Novom Sadu rekao da su te priče bespredmetne jer DS i PUPS imaju većinu u Skupštini grada.


S druge strane, predsednik beogradskih naprednjaka i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavljuje da će najviše rukovodstvo SNS sledeće nedelje razmatrati pitanje vlasti u Beogradu i razgovarati s partnerima na republičkom nivou. Lideri PUPS-a Jovan i Milan Krkobabić se nisu oglašavali.


- Ukoliko pitanje promene vlasti u Beogradu bude otvoreno, o njemu će raspravljati najviši organi političkih stranaka - kaže predsednik Skupštine grada i funkcioner SPS Aleksandar Antić.


Šef odborničke grupe DSS u Skupštini Beograda Andreja Mladenović ne krije da priželjkuju promenu vlasti.


Potpredsednik Vlade i lider SDPS-a Rasim Ljajić rekao je za “Blic“ da će četiri odbornika te stranke ostati u koaliciji sa DS-om u Beogradu, bez obzira na to šta će se dogoditi u narednom periodu. Ljajić kaže da razgovor o tome do sada nije bio tema s koalicionim partnerima u Vladi.


- Mi ostajemo na poziciji na kojoj smo bili. SDPS je bila na listi Dragana Đilasa, koji je podržao naš ulazak u Vladu i imamo i moralnu i svaku drugu obavezu da tu ostanemo - rekao je Ljajić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 11.11.2012. 06:52
Podmiriti Krku sa vijagrom za dugo vremena,i problem za SNS resen....Kako to da SPS je zajedno sa tajkunom Djilasom,a protiv koalicionih partnera. Nema koalicione vlade,u svakoj je otrov 1000%.
Nedelja 11.11.2012. 11:49
Krko-babi-ć čeka ponudu naprednjaka za podelu vlasti u Beogradu,a Dragan Đilas ne veruje da će ga neko smeniti...
Ponedeljak 12.11.2012. 18:05
Nastavlja se trgovina glasovima građana Srbije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online