Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.01.2019.
11:30
E.V. A

"Nema šanse da nisam lud?!"

Šon Prajs, osuđen na doživotnu kaznu zbog svirepog ubistva srpske tinejdžerke, nije uspeo da ubdi sud da je bio mentalno neuračunljiv

youtube/printscreen
HLADNOKRBO UBIO: Šon Prajs

Apelacioni sud odbacio je u četvrtak novi zahtev za skraćenje kazne svirerpom ubici srpske tinejdžerke Maše Vukotić iz Melburna! 
Šon Prajs (34) nalazi se na odsluženju doživotne kazne zatvora zbog ubistva 17-godišnje učenice Maše Vukotić, koje se dogodilo u martu 2015. godine u blizini njene kuće u naselju Donkaster. On je, takođe, tražio od Apelacionog suda da mu odobri produženje roka za podnošenje žalbe.

Posredstvom video linka, bez advokata, Šon Prajs je hladnokrvno ponovio da je ubio Mašu Vukotić pravdajući se da je u vreme zločina bio mentalno neuračunljiv. 

- Ne predstavljam se kao nedužni bambi. Priznajem, kriv sam - rekao je Šon Prajs i dodao: - Nisam kriv za silovanje, ali sam kriv za ubistvo Maše Vukotić. Sada kada više nema besa protiv mene u zajednici tražim da mi se odobri novo, ali pravdeno sudjenje.

youtube/printscreen
NEVINA ŽRTVA: Maša Vukotić

Tvrdio je, takođe, da je sudija Vrhovnog suda Leks Lesri bio beozsećajan kada ga je osudio na doživotnu kaznu zatvora i da nije uzeo u obzir njegovo mentalno zdravlje. 

- Ne, nema šanse da ja nisam lud - rekao je dokazani ubica, podsećajući da je u vreme ubistva Maše Vukotić verovao da je "vojnik i da je vreme revolucije".

Objašnjavajući zbog čega su mu trebale skoro tri godine da podnese žalu, kada je žalbeni rok istekao 28 dana nakon pravosudne presude, Prajs je rekao da su za to krivi njegovi advokati koji su "saradjivali" sa tužilastvom i "sabotirali" njegov predmet. 

- Rekli su da će doći da me zastupaju, a evo ni danas nisu došli - rekao je Prajs.
Veće Apelacionog suda u sastavu Sajmon Velen, Stiven Meklišh i Teri Forest, međutim, jednoglasno je odbacilo zahtev uz navode da sudija Vrhovnog suda nije napravio nijedan propust tokom sudjenja. 

- Imali smo uvid u psihijatrijski izveštaj na koji se oslanjao sudija Lesri. Nismo mogli da ustanovimo nijednu grešku u slučaju - rekao je sudija Sajmon Velen. - Takodje, žalbeno veće nije videlo nijedan razlog zbog kojeg bi Prajsu bila skraćena doživotna zatvorska kazna. Po presudi on će moći da zatraži puštanje na slobodu tek nakon odsluženih 38 godina robije.
Apelacioni sud mu je, ipak, ostavio tračak nade za presudu po krivičnom delu silovanja bibliotekarke u Sanšajnu, nedugo pošto je ubio Mašu Vukotić. Za to krivično delo osuđen je na četiri godine i 11 meseci zatvora. Sud je smatrao da je on dvostruko kažnjen, pa je tražio obrazloženje od tužilaštva, odnosno da dostavi razloge zbog kojeg za to krivično delo ne bi trebalo da mu skrate kaznu.

Tužilac, gospodja Dijana Pekusis, rekla je na sudu da je Prajs iskiristio sve zakonom predvidjene rokove za žalbu. Takodje, smatrala je da on nije dvostruko osudjen, za ubisto Maše Vukotić i za silovanje bibliotekarke iz Sanšajna i da je sud s tim već bio upoznat. 

Priznao zato što su ga tukli?!

Porodica Maše Vukotić nije pratila u četvtak žalbeni postupak Šona Prajsa. Tamo je, međutim, bila žrtva koju je silovao. Bila je vidno potresena i u neverici kada je čula da Šon Prajs negira da je silovao. Tvrdio je da je silovanje priznao, jer su ga zatvorenici pretukli u zatvoru. 
- Pretukli su me palicama - rekao je na sudu, te da su ga zbog toga vodili u zatvorsku bolnicu. - Tukli su me i zato sam priznao. Dolazio sam na sud sa masnicama ispod oka, a sudija me o tome nije pitao ni reč. Negiram silovanje. Međutim, ne negiram ubistvo.

Samo jedan prekršaj...

- Moja prošlost nije toliko šokantna - rekao je Prajs na sudu, pojašnjavajući da ima samo "jedan prekršaj" i to težak seksualni napad, koji je počinio kao 19-godišnjak.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online