Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 12.10.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Stiže melem za Semru i prilozi za ljude u nevolji

Naši plemeniti čitaoci i zemljaci iz dijaspore šalju svoju dragocenu pomoć i znanim i neznanim, i štićenicima Humanitarnog mosta i ljudima u nevolji, a takvih je mnogo u Srbiji. Tamo gde zvanična medicina ne može da pomogne, tamo gde još nema leka, možda će ublažiti muke i pomoći alternativna medicina, veruje Milena Fajfenbruk, naša čitateljka iz Minhena, rodom iz Šapca, koja živi više od četiri decenije u Nemačkoj.

Željna sna: Semra Kurtanović

Posle pročitanog teksta u "Vestima" o sudbini 11-godišnje Semre Kurtanović iz Novog Pazara, devojčice koja boluje od teške i neizlečive bolesti - bulozne epidermolize, odlučila je da se obrati svojim prijateljima koji se bave alternativnom medicinom. Paket sa specijalnim gazama i medicinskim medom stigao je u Beograd i kreće put Novog Pazara, sve u zajedničkoj nadi da će ovi melemi ublažiti strašne rane na nežnoj dečjoj koži.

Braća Stefan i Dejan Gapić iz zaseoka Krpejci u selu Korbavec kod Vranjske Banje, nadničari koji snagom balvane izvlače snagom tela iz šume, prebrinuće ovu zimu zahvaljujući dvostrukom prilogu koji je stigao u našu redakciju u Bad Filbelu.

Darovi iz Sidneja i Perta

Sto australijskih dolara naše stalne donatorke Ljiljane Joksić iz Sidneja namenjeno je šestogodišnjem Davidu Dimitrijeviću, dečaku sa ugrađenim pejsmejkerom, koji živi sa samohranom i nezaposlenom majkom u Surčinu. Prilog od 150 dolara po drugi put je poslala humana darodavka Duška iz Perta, i ovoga puta za tri bake sa Rogozne - Milku Kuč, Hankiju Ramović i Olgu Mihajlović, kojima će donaciju uručiti naš humanitarac Hido Muratović.

Prvi dar od 300 evra je uputio čitalac "Vesti" i anonimni donator S. K. iz Arleshajma u Švajcarskoj, a drugi od 200 švajcarskih franaka stiže iz Ciriha od dobrotvorke Tanje Turajlić.

Našu redakciju u Nemačkoj lično je posetila i humana Jestira Gavrilović iz Ofenbaha koja je želela da se njen dar od 110 evra što pre uruči samotnjaku Goranu Bojkoviću iz planinskog Gornjeg Punoševca, 30-ak kilometra udaljenog od Vranja. Takođe, anonimni donator iz Frankfurta uputio je preko "Vesti" invalidsko pomagalo porodici bolesnog
40-godišnjeg Vladimira Đajića iz Beograda.

A naš stalni donator N. J. iz Minhena svoju stalnu mesečnu apanažu od 110 evra uputio je kao i uvek na dve adrese: ratnom dobrovoljcu Dejanu Miloševiću iz Vranja i starini Ranku Majstoroviću iz Omarske.

"Vesti" se zahvaljuju na prilozima svim humanim ljudima.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sve manje vremena pred put
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online