Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 25.01.2014.
12:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
- Foto: A. Čukić - Vesti A

Sve manje vremena pred put

Nepunih mesec dana ostalo je do 17. februara, dana kada je zakazan termin za operaciju u inostranstvu sedmogodišnjem Vladimiru Đorđeviću iz Pančeva, dečaku koji već godinama vodi rat protiv teških bolesti. Neizvesnost je najteža, kažu njegovi roditelji Siniša i Stanka Đorđević, pošto ni posle godinu dana, od kada su lekari u Moskvi došli do zaključka da njihovom sinu pod hitno mora da se uradi operacija srca, nema dovoljno novca.

HVALA SVIMA NA RAZUMEVANJU: Porodica Đorđević
 

To smo nedavno saznali kada su Đorđevići došli u beogradsko Dopisništvo "Vesti", kako bi preuzeli prve donacije naših vernih čitalaca. Tačnije, 100 dolara Ilije Šormaza iz Perta, koji je svojim darom poželeo da obraduje nekoga od štićenika Humanitarnog mosta, kao i 50 evra, deo priloga od ukupno 100, koji je poslala Vera Stanković iz Fridrihshafena, takođe, prepustivši odluku našim novinarima, kome će njena pomoć biti uručena. Pod jednim uslovom, a to je da budu uručena dečici. Kako kaže majka dečaka, Stanka Đorđević, nada se da će ovog puta, nekako uspeti da prikupe novac i odu u Tursku, na operaciju srca.

- Pre svega, želimo da se od srca zahvalimo ovim dobrim ljudima na ukazanoj podršci i pomoći, pošto se vreme za hirurški zahvat približilo, a mi još nismo uspeli da prikupimo dovoljno finansijskih sredstava. Iskreno se nadamo da nećemo morati ponovo da odlažemo operaciju koja bi sprečila rizik od embolije. Molim se Bogu i verujem da će se ovog puta sve kockice poklopiti. Nedostaje nam još novca i za narednu operaciju na mozgu u Moskvi. Zato nam je svaka pomoć i više nego

POZIV DONATORIMA

Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu malom Vladimiru da što pre ode u Tursku na operaciju srca, mogu da kontaktiraju njegovog oca Sinišu Đorđevića putem telefona na broj + 381 64 676 73 71 i dogovore se oko načina slanja i dostave pomoći. Na usluzi je, naravno, i Redakcija "Vesti" preko mejl adrese: hmost@frvesti.com.

dobrodošla. Ne smem ni da razmišljam kako ćemo uspeti sve to da ispratimo. Hvala svima koji nam pomažu i razumeju kroz šta prolazimo - ispričala je Stanka.


Da bi mali Vladimir mirne duše mogao, prvo na operaciju srca u Turskoj, za to mu je neophodno 25.000 evra, dok bi za naredni hirurški zahvat Đorđevići morali da prikupe još 40.000 evra. Oni, nažalost, od kada je počela akcija za njihovog sina, nisu uspeli da prikupe ni trećinu potrebne sume za lečenje. Siniša Đorđević, otac dečaka, kaže da je podigao kredit i da je poziv za pomoć objavljen u svim medijima.

Ali, kako je oskudica pogodila mnoge žitelje Srbije, to je i akcija za Vladimira usporena.
- Da bi mogli mirne duše da otputujemo za Tursku, nedostaje nam još oko 5.000

evra. To je prioritet, a šta će i kako će teći dalje akcija i za operaciju u Rusiji, ostaje da vidimo, pošto je kod nas sve stalo. Nažalost, mi sami ne možemo da se izborimo za spas sina i zato nam je dobrodošao svaki vid podrške - rekao je Siniša Đorđević.


Kako bi se sve ubrzalo, nemajući kud, Đorđevići su se za pomoć obratili i plemenitim čitaocima "Vesti", jer je vreme za Vladimira od presudnog značaja. Da naši ljudi, koji žive u dijaspori nisu ravnodušni na sudbinu malog Vladimira, pokazali su to i naši čitaoci iz švajcarskog grada Berna. Tako će oni danas, u Švancenburgu, organizovati tradicionalni Svetosavski bal, na kome će učestvovati srpski folkloraši iz KUD-ova "Karađorđe", "Nikola Tesla", "Kruna" i "Polet".


- Nije prvi put da na ovaj način prikupljamo novac. Ovakve akcije su bile uspešne i pokazale da Srbi iz dijaspore, i te kako imaju srca i žele da pomognu nesrećnim zemljacima u matici. Obično se na ovoj manifestaciji okupi oko 500 ljudi, pa se nadam da će mnogi pomoći koliko mogu. Isto tako, moram da istaknem da je ovo treća godina od kako se održava Svetosavski bal - objašnjava dugogodišnji član KUD-a "Karađorđe" iz Berna, Milorad Beljić, potvrđujući da je ovo prilika da se svi udruže kako bi pomogli Vladimiru da što pre ode na operaciju.


Beljić je inače poreklom iz Gornjeg Milanovca, a rođen je u Bernu u Švajcarskoj. Bez obzira na to što je rođen u drugoj zemlji, nikada nije prekinuo veze sa srpskom tradicijom, pa se folklorom bavi oko 20 godina.
 

Dar i iz Kičinera

Samo nekoliko dana kasnije na kućni prag Đorđevića stiglo je 100 evra dobrotvorke Olge Ćorić iz Kičinera u Kanadi, o čemu nas je ova nesrećna porodica odmah obavestila.
- Svaka para koja nam stigne za nas je nada da će naš sin uskoro krenuti na lečenje. Hvala do neba toj dobroj dami koja je poželela da pomogne našem sinu, kao i svim ostalim humanim ljudima. Vladimira moramo da spasemo od ogromnih muka, a novac je, nažalost, ogromna prepreka tome - rekao je Siniša Đorđević.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Osmeh kaže sve
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online