Subota 25.09.2010.
08:00
Vestionline

Najbolje poze za "pravljenje" dece

Za "pravljenje" beba misionarska poza je najefikasnija

Kad je reč o najboljem položaju za začeće, osnovno pravilo kaže da sperma mora da dopre što je moguće bliže vratu materice. Postoji nekoliko položaja u kojima muškarci imaju najbolje šanse za najdalji "šut".

Od pozadi (takozvana pseća poza) je jedna od najefikasnijih kada je začeće u pitanju. Kada partner ulazi od pozadi u vaginu njegovi spermatozoidi prelaze najkraći put do željenog cilja.

Klasična misionarska poza omogućava najdublju penetraciju, sperma je brža i pokretljivija, a time i efikasnija. Ako žena pri tom podigne kukove od podloge šanse za začeće su još veće. Ovaj položaj je posebno koristan jer priprema teren za što lakši ulazak spermatozoida.

Bočni položaj u kojem se partner smešta iza partnerke je jedna od poza u kojoj sperma lakše dopire do vrata materice, pa nema razloga da ga izbegavate. 

I naravno, u celoj priči su jako važni orgazmi, pa je neophodno da odaberete položaj koji je za ženu najugodniji i najefikasniji. Kontrakcije do kojih dolazi za vreme orgazma poguraće spermu u matericu.

2024 © - Vesti online