Četvrtak 12.08.2010.
13:36
Tanjug

Krkobabić: Penzije neće padati dok je PUPS u vladi

Bez nas ste u problemu: Milan Krkobabić


Krkobabić je istakao da će, ako plate porastu 10 odsto, isto toliko porasti i penzije, istakavši da način usklađivanja nije ono čime se PUPS bavi, i da se postavlja pitanje šta će biti posle 2012. godine.


Posle 2012. nova vlada će praviti novi dogovor sa MMF-om i ako mi budemo u njoj i tada će dogovor biti isti, a ako ne budemo, eto brige i za sadašnje i za buduće penzionere i za sindikate i za sve ostale. Neka dobro razmisle za koga će da glasaju 2012. godine, istakao je Krkobabić za "Danas" .


Umesto 100.000, imaćemo 500.000 glasova i pravićemo novi dogovor sa novom vladajućom većinom i opet će penzije pratiti plate, naveo je on.


Povodom najave Samostalnog sindikata da sledi vruća jesen ukoliko izmene Zakona o penzijskom osiguranju budu usvojene, potpredsednik PUPS je zaključio da su "oni isuviše slab grejač da bi mogli da stvore bilo šta vruće, a najmanje vruću jesen".


On je naveo da su u ovoj godini bitni predstojeći razgovori sa MMF-om oko fiskalne reforme odnosno poreskog sistema i da je tu je osnovni problem.


"Do sada smo se samo bavili kako da podelimo ono što imamo, a sad ćemo morati da počnemo da razmišljamo kako da napunimo budžet, šta ne valja u ovom poreskom sistemu, šta je sa prvim i osnovnim stavom MMF-a kada smo počeli pregovore, koji je potpuno zanemaren, a to je labava fiskalna disciplina", rekao je Krkobabić.

2024 © - Vesti online