Utorak 10.08.2010.
20:34
Tanjug

Ispitati rad MUP-a u istrazi u Jugoremediji

 


U dopisu se navodi da je Savet od malih akcionara "Jugoremedije" dobio predstavku u vezi sa policijskom istragom, koja se već dva meseca sprovodi u tom preduzeću, iz koje se "jasno vidi" da je reč o zloupotrebi policije radi pritiska na upravu preduzeća, da donese odluke štetne po Jugoremediju i njene vlasnike.


Ministarstvo ekonomije je pre dve godine prihvatilo da se državni paket akcija "Jugoremedije" proda na tenderu, zajedno sa deonicama malih akcionara nakon realizacije investicije, kako bi se dobio GMP sertifikat.

Kada su sva finansijska ulaganja u građevinski radovi završeni, a pre nego što je "Jugoremediji" odobren GMP sertifikat, odnosno pre nego što je ulaganje moglo da se realizuje kroz povećanje vrednosti akcija, Ministarstvo ekonomije je počelo da vrši pritisak na upravu fabrike da se tender što pre organizuje, tvrdi se u dopisu Saveta.

Predstavnici malih akcionara odbili su da se akcije iznesu na prodaju pre nego što se okonča višemesečni postupak odobrenja GMP sertifikata.

Ubrzo potom, počev od 18. juna ove godine, uprava, akcionari i zaposleni u Jugoremediji su pod stalnom policijskom istragom, pokrenutom na osnovu anonimnih prijava o navodnim zloupotrebama prilikom rekonstrukcije fabrike, navodi se, između ostalog, u dopisu Saveta za borbu protiv korupcije premijeru Cvetkoviću.

2024 © - Vesti online