Ponedeljak 20.05.2019.
19:10
D. Pašić - Vesti

Srce zaigralo uz trubu

D. Pašić
Iz Braunaua su doputovali najmlađi članovi folklorne sekcije

- Ponosni smo što smo dočekali naše prijatelje kako iz matice tako i iz Italije i Austrije. Nažalost zbog kiše, koja je neprekidno padala, bili smo primorani da otkažemo putanju. Srbi koji žive u ovom delu Alpske republike, posebno se raduju susretima jer čuju pre svega omiljeni instrument trubu, a i vijore se srpske zastave gradom prema poznatom Zlatnom krovu, međutim, ovog puta je to izostalo - kazala nam je Mirjana Stanković, predsednica KUD-a Đurđevdan.

Ipak, brojni prijatelji udruženja iz Inzbruka uživali su u raznovrsnom programu u sali u Hafenu.

- Sve smo organizovali u sali u luci. Imali smo sreće da je tu bio orkestar iz Srbije Tigrići, u čijem sastavu ima dosta vrhunskih majstora trube, pa su ljubitelji njenog zvuka ipak uživali. Uz nju su proradile emocije, svačije srce je zaigralo. U publici su bile bebe, ali i ljudi od osamdeset i kusur godina - zadovoljno ističe Mirjana.

Ovu prelepu manifestaciju ulepšali su članovi KUD-a "Lala Kojadinović" iz Šetonja kod Petrovca na Mlavi, Duga iz Vićence, Ostrog iz Inzbruka, "Barili" iz Braunau kao i Pevačko društvo "Sveti Vasilije" pri srpskoj crkvi u Kufštajnu.

Uz domaću kuhinju i orkestar Tigrići svi su uživali do kasno u noć. Sve je ispratila i zabeležila TV Mlava iz Petrovca. Sklopljena su i nova poznanstva i ugovorena nova gostovanja. Mirjana Stanković na kraju je podelila svim gostima zahvalnice i poklone.

D. Pašić
Bogdan Spasojević

Aplauzi Spasojeviću

Brojni učesnici su dali podršku burnim i dugim aplauzima mladom ali veoma talentovanom harmonikašu Bogdanu Spasojeviću. On je član KUD-a "Barili" iz Braunaua u Gornjoj Austriji i već je imao dosta nastupa na brojnim svetkovinama naših udruženja.





 

2024 © - Vesti online