Subota 04.05.2019.
15:59
Vesti

Bonirig dobija i košarkašku halu?

Vesti
Sportski klub Bonirig

Plac iza Sportskog kluba u Bonirig hajtsu našao se na javnom konkursu, za koji je predata ponuda vlasika zemlje vredna devet miliona dolara, koja predviđa izgradnju sportsko-poslovnog kompleksa, sa sportskom halom, teretanom, benzinskom pumpom, prodavnicom i restoranom brze hrane.

- Oduvek je cilj bio da se kupi ovo zemljište, kako bi se unapredili sadržaji Kluba - istakla je za "Dejli telegraf" Nena Borak, sekretarica trusta koji je aplicirao za izgradnju kompleksa.
Ona je istakla da nije moguće izgraditi multimilionski projekat bez izvora prihoda, što je i bio razlog da se polovina placa nameni za komercijalne objekte.

Vesti
ČEKAJU SVOJU "KUĆU": Predsednik KK Obilić Stevan Šipka sa mladim košarkašima

Iako ugovori još nisu potpisani, "Dejli telegraf" objavljuje da su u planovima budućeg kompleksa prikazani objekti lanaca "7 Eleven" i "Oporto". Prema planu, pumpa i prodavnice trebali bi da rade 24 sata dnevno, svih sedam dana u nedelji.

- Očekujemo da će posle pet godina poslovni park zaraditi dovoljno novca od iznajmljivanja da počne gradnja sportske hale. Pošto već imamo fudbalski deo, u vidu Belih orlova, smatrali smo da nam je potreban i košarkaški deo kompleksa - kaže Nena Borak. - Dvorana treba da bude multifunkcionalna, sa sklapajućim sedištima, koja lako može da se prilagodi drugim sportovima poput rukometa i odbojke.

Vesti
Izgled budućeg poslovno-sportskog kompleksa

Hala bi trebalo da postane novi dom za dva lokalna srpska kluba, KK Obilić i KK Red Stars koji trenutno treniraju i igraju u školskim i policijskim dvoranama u Kabramati.

Javni konkurs će biti zatvoren danas, 4. maja, a Opštinski savet Ferfilda trebalo bi da odluči po pitanju aplikacije u najskorije vreme.

Izgradnja u dve faze

Vesti
NA JAVNOM KONKURSU: Plac iza Sportskog kluba

Zemljište iza Sportskog kluba u Bonirigu kupljeno je još 2001. godine, od kada je neiskorišćeno, osim prilikom festivala u Klubu kad služi kao dodatni parking.

- Planirano je da izgradnja projekta bude obavljena u dve faze - kaže u izjavi za "Telegraf" Nena Borak. - Prvo će biti izgrađen poslovni park, a onda u roku od pet godina i sportska dvorana. Verujemo da ćemo do kraja godine moći da počnemo sa radovima. Trenutno pregovaramo sa potencijalnim zakupcima, imamo na umu velike brendove kao dugoročne korisnike.

2024 © - Vesti online