Sreda 17.04.2019.
12:00
Vestionline

Nedelja za pamćenje

Lična arhiva
Dejan Ćećez kup

Pored uzbudljivih fudbalskih utakmica, više od 350 posetilaca moglo je da uživa i u živoj muzici i kulinarskim specijalitetima koje su pripremali pravi majstori kotlića i roštilja. Bilo je i sadržaja za najmlađe koji su takođe mogli lepo da se druže i zabave tokom vikenda.

- Zadovoljni smo odzivom publike i kako je sve proteklo, pogotovo što su deca na raspustu, pa su mnoge porodice već otputovale na odmor - kaže Nik Bojić, sekretar Fudbalskog kluba "Sveti Đorđe".

Ideja organizatora je da se memorijalni turnir u čast nekadašnjeg člana kluba i velikog zaljubljenika u fudbal Dejana Ćećeza, koji je preminuo 2010. godine, pretvori u tradicionalno takmičenje.

Lična arhiva
Pobednici, ekipa Sinovi

- Najpre svi želimo da se zahvalimo Dejanovoj porodici što je bila na turniru i svojim dolaskom uveličala ovaj događaj. Planiramo da turnir postane tradicionalan, da se održava svake godine u aprilu, uoči Vaskrsa. Želimo da to bude naš omaž pokojnom Dejanu, koji je igrao za klub i bio aktivno uključen u njegov rad u vreme dok je klub nosio naziv Beli orlovi. Dejan je bio deo srpske zajednice i čovek koji je živeo za fudbal. Ovo je naš mali doprinos da njegov lik i delo ostanu upamćeni u srpskoj zajednici - istakao je Bojić.

Organizatori Memorijalnog turnira na kraju su se zahvalili svim posetiocima, kao i učesnicima i donatorima.

- Hvala svima što su doprineli da provedemo nezaboravnu nedelju u druženju i sećanju na Dejana. Naročito hvala publici koja je došla u velikom broju i verujem da će iduće godine biti još više posetilaca - poželeo je Nik Bojić iz Fudbalskog kluba "Sveti Đorđe" Vilavong.

Lična arhiva
Dejanove medalje i slika sa ekipom s kojom je igrao

Sinovi bolji od Draže

Posle celodnevnog fudbalskog turnira, u nedelju uveče razlog za slavlje imali su Sinovi (Sons), koji su u finalu pobedili ekipu FC "Draža Mihailović" sa 8:3. Iskustvo je tako nadigralo mladost, pošto su za poraženi tim uglavnom igrali mladići između 18 i 20 godina, dok su pobednici turnira uglavnom prekaljeni fudbalski vukovi.

Lična arhiva
Vidoje Đorđić i Igor Đurđević

Na Gulašijadi svi - pobednici

A dok je na terenu sve prštalo od duela, malo dalje vodilo se nadmetanje u pripremanju gulaša u kotliću. Šest ekipa je uzelo učešće na Gulašijadi, koju je organizovao Vidoje Đorđić, dugogodišnji golman i nekadašnji član sarajevskog Željezničara, iz zlatnog doba sa početka osamdesetih kad je Želju vodio veliki Ivica Osim.

- Pošto se svi učesnici takmičenja nisu pojavili u isto vreme, nismo mogli da izaberemo najbolje, pa smo doneli odluku da su svi pobednici. Nagrade smo, ipak, podelili između tri ekipe, a jednu od njih činili su otac pokojnog Dejana, Mirko Ćećez sa bratom Zoranom i bratancem Ognjenom. Njima se posebno zahvaljujemo na učešću, kao i na tome što su kao i ostali donirali meso od svog novca i pored kotlića napravili i sjajne ražnjiće. Da su svi učesnici zaista pobednici potvrđuje i podatak da su se svi specijaliteti pojeli u roku od 15 minuta - kaže Vidoje Đorđić.

2024 © - Vesti online