Sreda 13.03.2019.
08:15
B. Miličić - Vesti

Lanetovo "Obično veče"

V. Sekulić
Lane Gutović

Više od dve stotine prisutnih, od kojih su neki došli iz daleka, kao što su Štutgart, Dortmund i Regenzburg, okolnih mesta, Frajsing, Štarnberg, Dahau, pratilo je svaku reč poznatog glumca, najčešće smehom i aplauzom.

"Obično veče" počelo je već poznatom pričom o Milunu u Kazahstanu, da bi bilo nastavljeno muško-ženskim odnosima, "pohvalom" vlastima i političarima na već poznati Lanetov način, ali i nekim crkvenim temama i prisećanjem na školske dane i sve ono što čini obično veče ili svakodnevni život. Iako je na momente "Obično veče" bilo na granici između banalnosti i smešnog, Gutović je u svom poznatom stilu i na vešt način celu priču uveo u završnicu koju je veliki deo publike propratio smehom i aplauzom.

Treba napomenuti da su u publici bili minhenski sveštenici, kao i njihove kolege iz Štutgarta i Regenzburga, dosta mladih ljudi, ali i dece. Da našem legendarnom glumcu nisu mnogo zamerili zbog nekih kvalifikacija i ocena tokom predstave, svedoči i činjenica da se u dugom redu strpljivo čekalo za fotografisanje s Gutovićem. To su poželeli deca, mladi i stariji, devojke i momci, bračni parovi.

Dubravka Kojić iz Frajsinga je na predstavu došla sa grupom naših ljudi.
- Milan Gutović je majstor svog zanata i zato me je oduševila predstava u kojoj je mnogo toga bilo istinito. Isplatilo se provesti jedno divno veče uz ovog glumca koji, iako ima 72 godine, deluje sveže i interesantno. On je među nas u dijaspori doneo jedan dašak Srbije - oduševljeno je rekla Dubravka Kojić.

Dušan Radaković nije krio zadovoljstvo posle predstave.
- Meni je bilo fantastično, jer glumca Milana Gutovića sam gledao na televiziji, u serijama, gde je on poznat kao čovek pun humora. Ovo je bilo prvi put da sam ga gledao uživo i na početku predstave nisam mogao očekivati da će biti ovako interesantan i zabavan program za opuštanje - rekao nam je Radaković.

Povukao paralelu

Protojerej- stavrofor Slobodan Milunović povukao je paralelu između sličnih sadržaja u Nemačkoj i onog što se čulo u predstavi "Obično veče".
- U Nemačkoj se nešto slično organizuje po klubovima i ti sadržaji cenjeni su među političarima i intelektualcima, jer to je pogled na stvarnost i nedostatke društva kroz humor. Ovo što smo videli i čuli u predstavi "Obično veče" za nas u dijaspori je znak da smo se odvikli od takve vrste humora. Možda je bilo i boljih načina da se neke stvari saopšte i ostvari komunikacija sa publikom, ali izgleda da je publici trebalo ovakvo jedno veče gde će se opustiti i oraspoložiti - smatra sveštenik u penziji prota Milunović.

2024 © - Vesti online