Nedelja 13.01.2019.
14:35
N1, Vestionline

Grupa Kraljevčana nastavila drugi dan peške ka Beogradu

Oni u nameravaju da u sredu, 16. januara učestvuju na skupu povodom godišnjice ubistva lidera Gi SDP Olivera Ivanovića. Njihov cilj je, kako su objasnili, da stave do znanja da je da nema ozbiljnije stvari od ubistva neistomišljenika i nerešavanja tog slučaja. 

Predstavnik Lokalnog fronta Predrag Voštinić kazao je da im je za danas cilj da dodju do Ljiga i tu da prenoće.

On je kazao da jedan od članova ekipe ne oseća dobro, da je dobio grčeve od zime u nozi i lombalnom delu.

"Prilično nepripremljeni smo krenuli na ovaj put, zagrizli smo prvi dan veliki zalogaj. Pešačili smo iz Kraljeva do Gornjeg Milanovca, a to je ozbiljna vežba i za ljude u dobroj formi", rekao je Voštinić.

On je kazao da im podrška gradjana daje snagu, kako ona koju dobijaju na društvenim mrežama, tako i od ljudi koji ih prepoznaju na ulici, pozdravljaju i sviraju iz kola.

Dodao je i da je jedno policijsko vozilo uvek u blizini njih.

- Mi nismo tražili policijsku pratnju, ali je imamo u slučaju da se nešto dogodi. Pratila nas je čačanska, sada će policija iz Ljiga, i tako smenjuju se. Nisu nametljivi, s vremena na vreme vidimo policijsko vozilo - kazao je on.

Aktivisti Lokalnog fronta krenuli su juče oko 10 časova iz Kraljeva, u prslucima na kojima piše Ibarski marš, a sinoć su dočekani na protestu u Milanovcu, gde se oko 100 građana okupilo u znak podrške protestima koji se subotom održavaju u Beogradu pod parolom "Jedan od pet miliona".

2024 © - Vesti online