Subota 05.01.2019.
16:04
Vestionline

Solskjer postigao ono što je s Junajtedom učinio samo Bezbi 1946 (VIDEO)

Tanjug/AP
Dobar putokaz: Solskjer savetuje igrače na meču s Redingom

Posle četiri pobede u Premijer ligi (Kardif u gostima s 5:1, kod kuće Hadersfild s 3:1 i Bornmut s 4:1, pa Njukasl na njegovom terenu s 2:0) Mančester junajted je pod svojom igračkom zvezdom na trenerskom mestu bio uspešan i u FA kupu. U trećoj rundi, prethodnici šesnaestine finala, u takmičenje se uključuju 20 timova Premijer lige i 24 tima iz Čempionšipa, a "crveni đavoli" su na Old Trafordu s 2:0 savladali davljenika u drugom razredu engleskog fudbala Reding, koji nikada nije pobedio u evo 17 međusobnih duela (četiri remija).

U utakmici u kojoj je Solskjer na igralište poslao i drugopozivce (Nemanja Matić dobio poštedu) Španac Huan Mata je dao gol iz penala u 22. minutu, a ispostavilo se konačan rezultat postavio je belgijski napadač Romelu Lukaku u 45.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Lukaku makes it 2-0 vs #Reading

A post shared by Football:Futbol:Soccer (skillersfirst) on Jan 5, 2019 at 5:26am PST

U Junajtedovoj istoriji sve pobede u prvih pet utakmica imao je samo slavni Mat Bezbi na početku sezone 1946/47, prve posleratne. Njegovi rezultati su bili ovi: Mančester - Grimzbi 2:1, Čelzi - Mančester 0:3, Čarlton - Mančester 1:3, Mančester - Liverpul 5:0, Mančester - Midlzbro 1:0. U šestoj utakmici Čelzi je s Mejn rouda odneo bod - 1:1. 

Bezbi je, istini na volju, bio trener i u sezoni pre, i to ne od njenog početka, ali je tada igrana regionalna ratna liga, koja nije imala takmičarski naboj.

Pobede na četiri prva meča ima još samo Murinjo, koji je na klupu Junajteda seo u leto 2016. Prva utakmica mu je bila Superkup Engleske na Vembliju protiv senzacionalnog šampiona Lestera. "Crveni đavoli" su pobedili s 2:1. Usledila su prva tri duela u Premijer ligi. U gostima je savladan Bornmut (3:1) pa kod kuće Sautempton (2:0) i opet u gostima Hal (1:0). Zatim je i Murinjo osetio gorčinu poraza i to na Old Trafordu u gradskom derbiju s Mančester sitijem - 1:2.

Junajted pod Solskjerom sledeću utakmicu igra idućeg vikenda kao gost Totenhema u Premijer ligi na Vembliju, gde su "pevci" podstanari dok im se obnavlja Vajt Hart Lejn. Biće to prvi pravi izazov za "Ubicu dečjeg lica".  

2024 © - Vesti online