Četvrtak 11.10.2018.
20:15
B. Miličić - Vesti

Jovana blistala na premijeri

B. Miličić
Igrači FD "Sveti Sava" i mala Jovana Trkulja (desno)

Posebno su nestrpljivi bili domaćini, jer su prvi put javno izveli novu koreografiju, koju je sa 13 igrača od 11 do 18 godina uvežbavao umetnički rukovodilac Dušan Šarac iz KUD Soko iz Minhena. Za Jovanu Trkulju koja ima osam godina i najmlađi je član Folklornog društva "Sveti Sava" ovo je bio i prvi nastup uopšte.

Posle početne treme sve je išlo kako treba a posetioci su podržali igrače i Jovanu burnim aplauzom. Tokom večeri predstavili su se i ostali učesnici, a onda je nastavljeno druženje domaćina i gostiju.

Slaviša Dacić predsednik FD "Sveti Sava" i Ljiljana Trkulja član društva kažu da su vrlo zadovoljni dobrom posetom naših ljudi iz Augzburga i okoline, ali i angažovanjem roditelja dece koja igraju u folkloru koji su pripremili sve za ovo uspešno veče, ali i radili složno sa članovima društva.

Probe folklora su svakog petka od 20 časova u prostorijama Tanzverein u Gabelsbergerstr. 64. To je prilika da roditelji dovedu svoju decu na probu i upišu u folklor i tako im omoguće druženje sa drugom našom decom, ali i učenje srpskog jezika, običaja i naše kulture.

2024 © - Vesti online