Petak 06.07.2018.
18:23
R. Patković - Vesti

Igra i pesma za Ninino zdravlje

Dobrotvorna grupa

Roditelji folkloraša Kola su formirali dobrotvornu grupu koja će svojim prilozima obezbediti sredstva za troškove boravka i stana Nininih roditelja i mlađe sestre Tee. Prijavilo se oko 50 porodica i pomoć za smeštaj Bližnjakovića davaće sve dok to njima bude potrebno.

Posle svih pregleda, lekari su saopštili da su optimisti kada je Ninino lečenje u pitanju.

Počeli su hemioterapiju da bi Ninu pripremili za transplantaciju matičnih ćelija ili koštane srži.

Iako su troškovi trenutnog lečenja i transplantacije pokriveni, Nini će biti neophodne kontrole i lekovi. Upravo za te troškove još nisu obezbeđena sredstva.

Odmah posle dolaska u Esen Bližnjakovići su uspostavili kontakt sa SPCO "Sv. Stefan" i KUD-om Kolo koje deluje pod okriljem Crkvene opštine.

Sveštenik Dragan Čolaković apelovao je na vernike da pomognu i organizuju prikupljanje sredstava za Ninino lečenje. Miodrag Simić, predsednik Kola je obećao nesebičnu pomoć.

Objavljen je i apel na svim društvenim mrežama, koji je stigao do Australije i Novog Zelanda.

U parohijskom domu je na proslavi Vidovdana deca su pripremila dirljive recitacije, posvećene velikom prazniku i oboleloj Nini. Mališane je za nastup u hramu pripremila Marijana Popović, a milion suza slivao se niz lica prisutnih majki, naročito kada se na otvorenom prozoru, na kratko pojavila Nina s mamom Lidijom, ocem Stankom i maskom na licu.

Taj dirljiv susret će svi pamtiti. Nina se brzo s roditeljima vratila u kliniku, a u parohijskoj dvorani zaigrali su ansambli Kolo, Srbija Dortmund i Radost iz Leverkuzena. Bio je to najlepši i pomalo tužan koncert ta tri ansambla.

Majke folkloraša su pripremile posnu trpezu, svi su se poslužili i u korpicu za pomoć Nini ostavili svoj prilog.

Apel za pomoć

Članovi KUD-a Kolo mole sve ljude dobre volje koji mogu da pomognu Ninino lečenje da se jave na telefon +49 157 787 914 87 ili na imejl kolo.ešenŽgmail.com
gde će dobiti informacije od Miodraga Simića i Miće Blagojevića. Svaka pomoć je dragocena, pa makar bila mala, ona za Ninu je velika.

2024 © - Vesti online