Petak 18.05.2018.
18:00
K.N. - Vesti - Foto: Lična arhiva

Nikoliji sa ljubavlju

Lična arhiva
Nikolija Jovanović sa mamom

Bila je na aparatima za disanje i održavanje života. Dvadeseti dan po rođenju je prestala da diše, pri čemu je reanimirana i vraćena u život. Sa pet meseci se javljaju trzaji, a tada je dijagnostifikovan Vestov sindrom, najteži oblik epilepsije koji je za posledicu ostavio i atrofiju očnih nerava, ali i cerebralna paraliza.

Da bi joj omogućili rehabilitacije, operacije, ortopedska pomagala, kao i hipo i hidro-terapije, njenim roditeljima potrebno je mnogo novca koji sami ne mogu da izdvoje. Otuda i pomoći naših zemljaka iz Kanade, a sada i Australije. Da bi ispunili želju našeg humanog čitaoca ili čitateljke, to je ovaj prilog već prosleđen na kućnu adresu njenih roditelja. Čim se dar nađe u njihovim rukama, zabeležićemo sve što budu poručili u znak zahvalnosti onome ko je mislio na njihovu ćerkicu borca.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online