Utorak 08.05.2018.
00:55
Z. Mirković - Vesti

Ribolovci Bambija organizovali takimičenje: Ribu ljubili, pasulj jeli

Z. Mirković
Pecali dva dana: Učesnici takimičenja

Takmičenje je održano pod nazivom Bambi Nustajh kup u pojedinačnom pecanju, a organizovano je u Potenbrunu kod Sankt Peltena.

Veoma aktivni ribolovci Bambija imaju svoje jezero gde održavaju takmičenja poštujući sva pravila sportskog ribolova. To znači da svaku ulovljenu ribu poljube i vrate u vodu, a da niko ne bi posumnjao u neki rezultat, svaku ribu mere i znaju i težinu i dužinu. Tako pobijaju sve glasine o ribolovačkim pričama i preterivanjima.

Najveću ribu na ovom takmičenju je ulovio Dejan Miletić, a upecani primerak bio je težak 10 kilograma i 800 grama. To mu ipak nije pomoglo da pobedi. Prvo mesto ubedljivo je osvojio Dušan Dabizdaljević sa čak 100,8 kilograma upecane ribe.

Z. Mirković

 

Dodeljeni i pehari

- Upecano je oko 400 kilograma ribe ukupno, a najboljima smo dodelili i pehare - rekao je Dejan Jović predsednik Ribolovačke sekcije Bambija, koji najavljuje nova takmičenja.

I pored velikog truda upola manje je ulovio Vladan Radojković, a treći je takmičenje završio Slađan Stojadinović koji je ulovio 39,2 kilograma ribe. On je ulovio i najmanju ribu od "samo" 1,25 kilograma.

Sedamnaestorica neumornih ribolovaca druženje su završili uz vojnički pasulj, koji je više nego ukusno skuvao njihov član Slavoljub Katić.

2024 © - Vesti online