Ponedeljak 07.05.2018.
08:27
Tanjug, Kurir

"Hiljade čudnih stvari u vezi ubistva Ivanovića, sve je bilo u rukama Albanaca"

Tanjug
Tekst potpisa

 

On je dodao da Begrad ima "različitih čudnih indicija" o tom slučaju, ali da će to prepustiti nadležnim organima.

U intervjuu za "Kurir", Vučić kaže da je uvek najvažnije, kad se dogodi neki zločin, poći od motiva.

- Pa moje pitanje je - šta je moglo da bude motiv? Teško da ćete doći do bilo kakvog značajnijeg motiva, pa da kažete da su ubistvo počinili Srbi. I histerija koju su pojedini Srbi pokrenuli, uz podršku nekih ambasada, da iza ubistva sigurno stoje Srbi, od početka nam je jasno govorila da su tu u pitanju veoma čudne stvari - naveo je.

Indikativno je, kaže predsednik, da su nam, kada smo tražili satelitske snimke, rekli da je bio maglovit dan, prekriven oblacima.

- Nismo dobili snimke da to proverimo. Jer sve bismo tim snimcima utvrdili - uveren je predsednik i precizira da se na satelitskom snimku sve vidi - gde se nalaze lica koja su spaljivala automobil, u kom smeru su pobegli...

Smešno objašnjenje

On smatra smešnim objašnjenje da preko snimaka nije moguće videti jer je bio oblačan dan.

- A i da baš u tom trenutku navodno kamere nisu radile, a radile su. I hiljade nekih drugih stvari koje su bile čudne... Sve nam je bilo čudno od samog početka, naše službe imaju različitih indicija, tragaju za dokazima. I siguran da je to nešto što ne može doveka da bude neotkriveno. A i ljudima hoću da kažem da je sve, od samog uvidjaja, i to po direktnom nalogu stranaca, bilo u rukama Albanaca. Od početka do kraja - rekao je predsednik Vučić.

Na konstataciju da, sudeći prema izjavi kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, on sad prebacuje lopticu na Beograd, on kaže:

- Ne, ne prebacuje. Ne, oni su hteli da kažu nešto drugo - nemaju nijedan trag, pokušavali su da kažu da su to sasvim sigurno uradili Srbi, a nisu našli ni jedan jedini dokaz, kao što vidite. Inače bi pohapsili sve Srbe što ih ima na severu KiM - rekao je Vučić.

Predsednik kaže i da nije tajna da su ljudi iz odredjenih ambasada plasirali informacije preko nekih naših ljudi, da se to podrazumeva i da to sve vreme rade.

Na konstataciju da to znači da umešanost u taj zločin mogu da imaju i neki strani faktori, Vučić kaže da ne tvrdi da su umešani u zločin.

- Ali tvrdim da imaju više saznanja nego što bi im odgovaralo da to kažu - istakao je on.

2024 © - Vesti online