Sreda 02.05.2018.
12:06
Vestionline

Hesli: Đoković pati od poremećaja u ishrani

EPA-EFE/ANDREU DALMAU
Težak period: Novak Đoković

U svom blogu, nutricionista je naveo da je glavni problem nekadašnjeg prvog tenisera sveta taj što ne unosi šećere, a poznato je da od ranije Srbin ne jede ni meso.

- Oduvek sam se divio Đokoviću zbog načina na koji igra, stava, kretanja na terenu. Ali kada sam nedavno čuo da je napravio drastične promene u ishrani, pitao sam se kada će naići kriza. Ono što sada vidimo je rezultat poremećaja ishran, koja može biti definisana kao opsesija ishranom koja je bazirana samo na zdravoj hrani. Đoković je doneo radikalnu odluku, a da prethodno nije razmislio o dugoročnim posledicama.

Smanjen unos ugljenih hidrata i izbegavanje šećera je velika greška. Na početku se osećate snažnije jer ćelije skupljaju više kiseonika, ali mišići proizvode sve manje mlečne kiseline. U momentu kada to postane drastično, rezultati će biti dramatični", navodi Hesli, te dodaje da bi takvi poremećaji mogli da dovedu i do gubljenja snage, stresa zbog lošijeg kvaliteta sna i izolacije od društva.

Ono što bi mu pomoglo je da jede više ugljenih hidrata, na šta telo prvo treba da se prvikne. Potrebno je i da se način rada prilagodi ishrani - zaključio je Švajcarac.

2024 © - Vesti online