Utorak 24.04.2018.
20:08 >> 22:48h
Vestionline

Ludnica na Enfildu, Liverpul og gotovog napravio veresiju, maestro Salah, tinja nada za "vučicu" (VIDEO)

Tanjug/AP
Nema rešenja za egipatskog maestra: Mohamed Salah dao dva gola bivšem timu

Kakav je velemajstor Mohamed Salah, kakva sezone iz snova za fantastičnog Egipćanina. Proteklog leta stigao je na Enfild iz Rome, a igra sudbine je odlučila da razbije bivši klub.

Liverpul je počeo da igra od 30. minuta. Pre toga su Rimljani bili bolji, Aleksandar Kolarov je pogodio prečku posle "bombe" u 17. minutu. A onda rapsodija, magija Salaha, prvo je sevnula levica sa 15 metara za evr gol u 35. minutu, a u finišu je na asistenciju Firmina Egipćanin opet savladao Alisona. Nije se napadač radova golovima protiv bivšeg kluba, ali će sigurno da bude omraćen u Rimu. Bio je to njegov 10. pogodak u Ligi šampiona ove sezone. U oba slučaja asistent je bio Roberto Firmino.

LIVERPUL - ROMA 5:2 (2:0)

Strelci:1:0 Salah u 36, 2:0 Salah u 45, 3:0 Mane u 56, 4:0 Firmino u 61, 5:0 Firmino u 69, 5:1 Džeko u 81, Peroti iz penala u 85. minutu. Stadion: Enfild roud. Gledalaca: 54.074. Sudija: Feliks Brih (Nemačka)

LIVERPUL: Karijus, Aleksander Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson, Čemberlen (od 18. Vajnaldum), Henderson, Milner, Salah, Firmino, Mane;
ROMA: Alison, Manolas, Facio, Žezus, Florenci, Strotman, De Rosi, Kolarov, NaIngolan, Under, Džeko.

U nastavku, Salah je preuzeo ulogu asistenta, kao na tacni je uposlio Sadija Mane i Firmina koji su postigli brza dva gola u razmaku od pet minuta, da bi "karioka" drugim golom na meču u 69. minutu, činilo se, razbio Romu.

Ali, pad Liverpula koriste rimski "gladijatori", Golovima Edina Džeka u 81. i Perotija iz penala u 85. minutu, Roma je obezbedila kakvu takvu nadu da može na "Olimplku" da ponovi senzaciju kao protiv Barse u prethodnoj rundi, kada su je svi otpisali posle 1:4, a u italijanskoj prestonici je bilo 3:0 za četu Euzebija di Frančeska.

U drugom plufinalnom paru igraju Real i Bajern, a prvi meč je u Minhenu u sredu od 20.45.

POGLEDAJTE SVE GOLOVE SA ENFILDA!

85. minut - GOOOL, Nada za Romu, Peroti sa penala postiže novi gola za goste - 5:2. Kakvo ludilo na Enfildu!

81. minut - GOOOL, Edin Džeko smanjuje - 5:1.

 

69. minut - GOOOL, opet Firmino, katastrofa Rome, Liveprul vodi 5:0.

61. minut - GOOOOL, posle dve asistencije Salahu, u listu strelaca se upisao i Brazoalc Roberto Firmino. Liverpul na pragu Kijeva. Opet je Egipćanin bio asistent kao kod prethodnog gola Manea.

56. minut - GOOOOL, Mohamed Salah je kao na tacni dodao loptu Maneu, a on je precizan. Redsi na pragu finala i meča u Kijevu za "ušati pehar".

45. minut - GOOOL, opet Mohamed Salah. Liverpul na odmor ide sa dva gola predosti.

40. minut - Salah pogađa prečku, umalo 2:0 za domaćina.

36. minut - GOOOL, Liverpul vodi, strelac je Mohamed Salah. Sjajni Egipćanin igra sezonu života.

29. minut - Sadio Mane je imao dve velike prilike, ali mreža Alisona i dalje se ne trese.

18. minut - Bomba Kolarova sa 25 metara, Karijus je dodirnuo loptu koja je završila na prečki gola domaćina. Roma odlična u prvom delu prvog poluvremena.

1. minut - Utakmica je počela.
2024 © - Vesti online