Utorak 24.04.2018.
13:44
Vestionline

Jerkov: Šešelj je prošao pored mene i nazvao me ustaškom ku..om!

commons.wikipedia.org/Medija centar Beograd

Kako kaže Jerkov za "Blic" Šešelj je ponovio uvrede, kojoj su joj prošle nedelje upućivali poslanici SRS-a.

- Prolazio je namerno pored klupe u kojoj ja sedim i govorio mi "ustaška k..vo" - navodi Jerkov.

Ona dodaje da ni ovog puta predsedavajući Skupštine Srbije Veroljub Arsić nije reagovao. Zbog toga se, dodaje ona, Radoslav Milojčić Kena, njen stranački kolega, javio za reč i rekao da se mora "sankcionisati to sramno ponašanje".

- Umesto da predsedavajući kazni Šešelja, kažnjen je Milojčić, jer je, kako je objasnio Arsić, celu poslaničku grupu nazvao sramnom - kaže Jerkov.

Ona je prošle nedelje bila meta poslanika radikala, a nakon što je rekla da je Vojislav Šešelj ratni zločinac i da ako krene da razbija noseve, kako je najavio, počne od nje.

Nakon toga, usledila su dobacivanja i pretnje poslanici demokrata, na koje niko nije reagovao, pa ni predsedavajući Veroljub Arsić.

Sve vreme trajanja sednice, članovi SRS govorili su joj da je "spodoba", "izdajnik", "ustaška k..va".

U jednom trenutku, kada je ostala usamljena u poslaničkoj klupi, u kojoj inače sede članovi DS-a, opkolilo je petoro poslanika SRS, a među njima su bili Nataša Jovanović, Aleksandra Belačić i Filip Stojanović.

- Rekli su mi da možda sama razbijem njušku narednih dana i da se pripazim. Tokom cele sednice, na svakih pet minuta, su mi dobacivali, vređali li me, a poslanik Damjanović je u jednom trenutku i zapevao "ustaška k..va" - potvrdila je tada za "Blic" Jerkov.

I kada se vratila sa pauze u poslaničku klupu, ostavljena joj je poruka "ustaška k..vo".

Vojislav Šešelj izjavio je nakon toga da radikali neće tući Jerkov, ali će "do kraja života da je nazivaju pogrdno".

2024 © - Vesti online