Četvrtak 19.04.2018.
08:22
D. Petrović, S. Đurić

Luka ostaje bez žene i ćerke

M. Karović
Ni da čuje za muža: Nataša Bekvalac

- Naravno da sam čula to što se dogodilo Nataši, svi su čuli. Osuđujem svako nasilje, naročiti kad su u pitanju žene i deca. To za mene nije muškarac - kazala je Jelena Rozga.

Mnogi smatraju da je Nataša uradila pravu stvar što je odmah prijavila Luku, jer muškarac koji jednom udari ženu uvek će to ponoviti s tim što sledeći put posledice mogu biti mnogo fatalnije.

Treba li podsećati na tragediju Ksenije Pajčin koju je u napadu ljubomore ubio Filip Kapisoda, ili na slučaj glumice Ivane Panzalović u koju je početkom septembra prošle godine pucao njen tadašnji verenik Srđan Cvetanović, doktor sa VMA koji je potom izvršio samoubistvo.

Surova statistika

Od 1. januara. 2018. u Srbiji je ubijeno 18 žena koje su mahom bile žrtve porodičnog nasilja. Statistika je surova i pokazuje da nije dovoljno samo prijaviti nasilnika, već da kazne moraju biti mnogo oštrije za šta se zalaže i potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović.
- Hrabre žene prijavljuju nasilnike i to je dobro, ali nije dovoljno. Jer, svi mi kao društvo moramo da učinimo više država, civilni sektor, mediji, ali i građanke i građani Srbije. Ne okrećimo glavu pred nasiljem, ono je tu oko nas. Reagujmo i prijavimo nasilnika, sprečimo zločin - kazala je Mihajlovićeva.

Na sreću, ona je preživela, ali je ovaj traumatičan događaj ostavio dubok trag u njenom životu.

Zbog straha za bezbednost pevačice njeni advokati su tražili i dobili produženje zabrane prilaska, tako da je narednih mesec dana Lakuzić udaljen iz njihovog stana i ne sme da joj priđe bliže od 30 metara, ne sme da je zove telefonom, niti da joj šalje SMS poruke.

Ovo je potvrdila i portparolka tužilaštva Aleksandra Đenadić koja je naglasila da ukoliko Lazukić prekrši ovu zabranu istog trenutka će završiti iza rešetaka. Izjavu u policiji dala je i dadilja koja se zatekla u stanu u trenutku njihovog fizičkog obračuna.

Ona je kazala da je čula buku, galamu i svađu ali da se uplašila i nije smela da izađe iz sobe tako da suštinski ništa nije videla.

U međuvremenu, Nataša je bila kod notara i ovlastila tim advokata koji će je zastupati u razvodu, traži puno starateljstvo nad ćerkom Katjom jer ne želi da joj dete odrasta pored nasilnika, a zajedničku imovinu za podelu nemaju. Ona je finansirala renoviranje vile u Čeneju, čak mu je kupila i auto na lizing.

Nanogica za prebijanje

Na podužem spisku žrtava porodičnog nasilja među poznatim ličnostima našla se i glumica Mina Lazarević, koju je prebio tadašnji suprug i baletan Goran Stanić.

I ne samo što je tukao ženu već je pucao sa prozora stana iz, kako se kasnije ispostavilo, automatske puške koja je bila rekvizit u pozorištu.

Na saslušanju Goran je prvo tvrdio da nije tukao ženu, a potom priznao delo i nagodio se sa tužilaštvom. Umesto da ode u zatvor bio je u kućnom prtvoru sa nanogicom godinu dana.

Maja Marijana je dobila batine od tadašnjeg nevenčanog muža Mladena Šmakića prilikom povratka sa slavlja. Incident se dogodio u kolima, nakon čega je ona uspela da pobegne.

Otišla je u Urgentni centar gde su lekari utvrdili da ima lakši potres mozga. Ona je podnela, pa povukla prijavu protiv Mladena, jer je otac njene mlađe ćerke Milice.





 

2024 © - Vesti online