Utorak 17.04.2018.
16:36
Vestionline, Tanjug

Erdogan razmatra mogućnost prevremenih predsedničkih izbora

Epa/Tumay Berkin
Redžep Tajip Erdogan

Kako prenosi Rojters, predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je da će o toj temi razgovarati sa liderom nacionalnog pokreta Devletom Bahčelijem tokom predstojećeg susreta.

Agencija podseća da je turska vlada do sada u više navrata odbacivala mogućnost održavanja prevremenih izbora.

- Zvanične institucije stranke napraviće procenu, a kasnije će biti objavljeno saopštenje - rekao je zamenik turskog premijera i portparol vlade Bakir Bozdag.

Bozdag je to izjavio nakon što je lider Bahčeli rekao da smatra da će Turska u trenutnim ekonomskim okonostima, teško izdržati do tada.

Inače, Partija nacionalnog pokreta trenutno je u opoziciji, ali se očekuje da će formirati koaliciju s vladajućom Partijom pravde i razvoja na parlamentarnim izborima, koji su zakazani za novembar 2019, kada i predsednički.

Erdogan je prethodno, međutim, rekao da će izmene turskog Ustava biti u potpunosti sprovedene do redovnih predsedničkih izbora u novembru 2019. godine.

Prošle godine, Erodgan je izvojevao tesnu pobedu na referendumu o ustavnim promenama, kojima se predsedniku daju veća ovlašćenja.

Međutim, veća ovlašćenja predsednika stupiće na snagu tek nakon predsedničkih izbora, koji su za sada predviđeni za novembar 2019. godine.

2024 © - Vesti online