Utorak 10.04.2018.
21:59
Vestionline, Tanjug

Ponovo protest u Nišu: Ne pita se Beograd, mi odlučujemo - ne damo aerodrom!

Tanjug
Niški aerodrom Nišlijama: Protiv davanja "Konstantina Velikog" državi na upravljanje

Okupljeni na protestu tražili su i da vlasti objave ugovor o koncesiji aerodroma "Nikola Tesla", zatim informaciju o tome da li postoje zainteresovani koncesionari za niški aerodrom, kao i ostavku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

Inicijator protesta i nekadašnji odbornik Miloš Bošković kazao je novinarima da je danas trebalo da bude održana sednica Skupštine grada, ali da je odložena zato što su, kako kaže, odbornici vladajuće koalicije dobili takve instrukcije iz Beograda.

- Pošto su oni odlučili da ne glasaju i da se ovde ne pojave, mi smo se ovde pojavili da kao građani glasamo i da pokažemo koja je naša volja i da im jasno damo na znanje da ne damo aerodrom - kazao je Bošković.

Tanjug
 

Istakao je da se o aerodromu "Konstantin Veliki" odlučuje u Nišu, te da odbornici treba da predstavljaju volju građana.

- Niko se drugi ne pita ni u Beogradu, ni predsednik, ni premijer. Mi odlučujemo o tome i nećemo da damo aerodrom - kazao je Bošković.

Predstavnik Nacionalne koalicije za decentralizaciju Milan Jovanović naveo je da je odgovornost za aerodrom na odbornicima.

Tanjug
 

"Odbornici su ti koji odlučuju da li će aerodrom biti poklonjen. Aerodrom pripada građanima, ne pripada nikome drugome i mi tražimo da Republika i Grad urade studije koje će pokazati ekonomsku isplativost različitih modela i da odaberemo najbolji model za aerodrom", kazao je Jovanović. 

Veće grada Niša donelo je odluku o prenosu imovine i upravljačkih prava aerodroma "Konstantin Veliki" državi 30. marta.

Da bi odluka Veća bila punovažna potrebno je da je usvoji i Skupština grada.

2024 © - Vesti online